Falksenteret ble etablert som kjøpesenter i 1998 i lokalene etter Falk skofabrikk. Senteret har i denne perioden blitt bygget ut tre ganger og har i dag 16 leietakere og et areal på ca 10.000 kvm. Senteret og tilknyttede bygg inneholder et bredt utvalg av butikker innen dagligvarer, apotek, kafe, sport, jernvare, klær og møbler for å nevne noe. Butikkene omsatte for over 200 millioner kroner i 2019.

Falk Eiendom AS har vært drevet av familien Snekvik siden starten, men vil i løpet av høsten bli fusjonert inn i Søa Eiendom AS. Søa Eiendom AS har som formål å utvikle Kyrksæterøra til et enda mer attraktivt bo- og handelssted.

Senterleder Erik Snekvik sier at avtalen med Alti er et viktig ledd for å styrke Falksenteret og Kyrksæterøra som handelsdestinasjon. «Dette samarbeidet vil åpne mange nye muligheter for oss og vi kommer inn i en senterfamilie som forvalter kjøpesenter over hele landet. Dette gir mange stordriftsfordeler som vi ikke har hatt mulighet til å utnytte tidligere. Vi ser virkelig fram til å bli et Alti-senter til det beste for våre kunder og leietakere.»

Lars Ove Løseth, adm.dir. i Alti Forvaltning AS, er også glad for å ha inngått avtalen med Falk Eiendom AS og ser fram til samarbeidet på Kyrksæterøra. «Falksenteret er et lokalsenter med dyktige aktører, og vi har tro på at vi sammen med de lokale eierne kan videreutvikle senteret ytterligere.»

Bildet viser Lars Løseth (Alti), Ove Strømmen (Søa Eiendom AS), Erik Snekvik (Falk Eiendom AS) og Lars Ove Løseth (Alti) etter at avtalen er underskrevet.