MatMentor hjelper deg

Kanskje har du allerede menyen klar og vet hvilke duker du vil ha på bordene – men så er du mer usikker på regnskapsføring og HMS-lover? Slik er det mange som føler det. Å starte en bedrift for første gang, innebærer mye ny lærdom og å ordne mye man ikke tidligere har hatt kjennskap til.

God planlegging og riktig fokus helt fra starten er viktig for å lykkes med utvikling av ideen til en fremtidig virksomhet, og da kan det være greit å få litt starthjelp. Her kan MatMentor gi deg hjelpen du trenger.

Samarbeid og opplæring

MatMentor er et samarbeid mellom Alti Forvaltning, KØL og Kaosgruppen. De to sistnevnte bedriftene er det Stein Dyrseth som står bak, og han er den perfekte MatMentor. Stein har startet flere suksessrike spisesteder, blant annet to ulike konsepter på AMFI Orkanger, og har mange års erfaring fra bransjen.

Med inngående kunnskap om det omfattende regelverket som omhandler servering av mat og drikke, i tillegg til et godt øye for både restaurantdesign og gode oppskrifter, kan Stein hjelpe deg i planleggingen av ditt nye spisested.

– Det er mye som må læres. I MatMentor-programmet kan vi gi opplæring om regnskap, kassesystem, vaktlister, internkontroll og HMS. Vi kan hjelpe til med planlegging av kjøkken og interiør sammen med våre samarbeidspartnere, og vi kan gi gode ideer og innspill til konsept, logo og navn. I tillegg kan vi bidra til å sikre innkjøpsavtaler med gode leverandører og priser, forteller Stein Dyrseth.

For deg som starter ditt eget spisested uten kjedetilknytning, kan det være lett å kjenne seg alene. I MatMentor-programmet vil du ikke være ensom.

– Vi vil gi gründerne støtte som om de var i en kjede, og hjelpe til med å legge grunnmuren, sier Stein.

MatMentor er tilgjengelig for alle som etablerer seg i et Alti-senter, uansett beliggenhet. Alti ønsker gode og varierte spisesteder i alle sine sentre, og vi vil svært gjerne høre fra deg dersom du går med en smakfull drøm om ditt eget sted.

– Mennesket som skal drive er det aller viktigste for at et spisested skal lykkes. Med hjelp fra MatMentor får driveren støtte i en krevende oppstartsfase, og muligheten til å være en god vert for sine gjester helt fra begynnelsen. Slik kan vi hjelpe med å nå målet, sier Stein Dyrseth.