INGREDIENSER
14 PORSJONER:
- 150 g smør
- 6 dl melk
- 1 pk tørrgjær
- 1½ ss fiberhusk
- 250 g Jyttemel
- 500 g semper mix
- 2 ts salt
- 1 ss sukker
- 1 ts bakepulver
Fyll:
- 1 boks pizzasaus (200 gram)
- 1 pk (150 g) kokt skinke eller kalkunpålegg
- 1 pk (0300 g ) revet hvitost
- 1 ts pizzakrydder eventuelt oregano, paprikapulver og/eller hvitløkspulver.
- 1 stk egg til pensling
Ingrediensene handler du i dagligvaren hos oss.
💚Takk for at du handler lokalt
SLIK GJØR DU
- Smelt smør, ha i melk og varm blandingen opp til den er fingervarm (37 °C).
- Ha i gjær og fiberhusk, rør blandingen sammen og la det svelle i 5-10 minutter.
- Bland sammen mel, salt, sukker og bakepulver i bollen til en kjøkkenmaskin. Hell i væsken og elt deigen godt sammen. Du kan også elte deigen for hånd. Dekk bollen med plast og la den heve til dobbel størrelse.
- Kjevle deigen ut til et stort rektangel. Smør på et lag pizzasaus, dryss på revet ost og skinke skåret i terninger. Krydre med pizzakrydder eller annet krydder du liker godt.
Varier gjerne fyllet med andre ting du liker å ha på pizza f. eks paprika i terninger, finhakket løk, stekt kjøttdeig, pepperoni m.m.
- Rull sammen deigen på samme måte som til en rullekake, og skjær 3 cm brede stykker av rullen. O
- Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Trykk eventuelt snurrene litt ned, så de blir bredere og ikke så høye. Etterhev i ca. 20 minutter.
Forvarm stekeovn til 225 °C. Pensle snurrene med et sammenvispet egg. Stek dem midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl snurrene litt på rist før servering.
TIPS:
Snurrene kan godt fryses. Ta dem opp noen timer før de skal spises, og gi dem et lite opphold i varm stekeovn for å lune dem. Pizzasnurrene er utmerket piknik-mat. Ta dem med frosne. De tiner raskt, og kan varmes på bålet.
Oppskriften er fra Matprat.no
Foto: Sara Johannessen.