ÅPENT I DAG: 10-20

Vintergrønne busker som einer, sypress, kjeglegran og sedertre er dekorative gjennom hele vinteren med sitt grønne bar. Kombiner gjerne ulike sorter grønne busker med kongler, greiner og lykter. Når julen nærmer seg, er det ekstra koselig å pynte de vintergrønne buskene med stemningsskapende lyslenker.

Vintergrønne busker finnes i mange fasonger og størrelser, og de litt mindre passer fint å bruke inne. De kan pyntes med julepynt når julehøytiden nærmer seg, eller bare stå som naturlige små juletrær. Perfekt for de som har små leiligheter og ikke har plass til et stort juletre.

Et dekorativt tips er å ta plastpotten av planten, skylle av jorden og og sette den i en glassvase slik at man ser røttene. Et annet tips er å pynte små vintergrønne planter med mose, og bruke som bordpynt eller dekorasjon på et fat, sammen med svibler og annen julepynt. Det er enkelt og gøy å lage, og det er en perfekt aktivitet til et juleverksted. Du får kjøpt alt du trenger hos Mester Grønn, eller du kan bestille ferdige DIY-pakker på mestergrønn.no.

Her kan du se hvordan det gjøres. 

Stelletips

Vintergrønne busker kan gjerne settes ut om vinteren. Det beste er å plante de i krukker eller i jorden før kuldegradene kommer. Setter du de ut i potte når det er minusgrader, vil temperaturen i røttene bli lavere enn om de står i jord. Rekker de ikke å få en naturlig herdingsprosess før kulden kommer, reduseres sannsynligheten for å klare å overvintre. Hvor robuste og vinterherdige planten er varierer noe fra slag til slag. Vintergrønne busker trenger ikke vann så lenge det er kuldegrader, men begynn å vanne de når våren kommer.

Vintergrønne planter som skal stå inne i varmen trenger imidlertid mye vann, og dusj gjerne barnålene lett av og til.  Forholdene i en stue er ikke optimale, men med jevnlig vanning kan vintergrønt klare seg lenge inne også. Jo lavere temperatur jo mindre stress for planten. For å slippe å måtte vanne så mye er det veldig lurt å sette dem i grow-in selvvanningspotte.

Relaterte artikler