Stengt i dag

Alle har vi «en favorittfarge». Vanligvis mellom to og tre favoritter. Kjenner du at enkelte farger påvirker humøret og gjør at du føler deg ekstra bra. Ta i bruk din favorittfarge.

Omgi deg med glade farger:

 • Klær med spreke farger kan gjøre noe med humøret
 • Treningsklær og tur klær i glade farger
 • Farger på blomster - både ute og inne
 • Farger på hage-putene og på terrassen
 • Farger i hjemmet på badet, soverommet, på puter og tepper, farger på interiør detaljer stue og kjøkken

Litt om de ulike fargene og betydningen
Fra studien utført av Dr. Heller over flere år, var det klart at befolkningens favorittfarge var blå, etterfulgt av grønt.

Blå
Det antas å være 111 blåtoner. De generelle egenskapene som denne fargen gir fra seg er følgende:

 • Blå representerer sympati, harmoni og åndelige og guddommelige dyder.
 • Den gir en viss følelse av avstand men også av fantasi.
 • Den symboliserer også intelligens og er like feminin som den er maskulin.

Grønn
Grønt er, uten tvil, en av de mest elskede og interessante fargene. Den er relatert til håp, fruktbarhet, liv og helse. Dette er grunnen til at grønt er en sterk farge.

 • Den er også knyttet til de yngste stadiene av livet, fordi den har en veldig energigivende nyanse, som maner frem frihet og den mest intense styrke.

Rød

Vi er sikker på at du allerede har en anelse om hva denne fargen symboliserer for den generelle befolkningen. Denne fargen representerer faktisk lidenskap, men også hat.

Gul

Analysen som ble utført over flere år angir at gult er en av de mest motstridende av alle fargene. Folk ser det som en underholdende farge, men vi knytter den også til svik. Den symboliserer også modenhet og sensuell kjærlighet.

Lilla

Lilla er, uten tvil, en av de mest interessante fargene. Den er knyttet til magi og feminisme. Videre er lilla en farge som representerer makt, samt solidaritet og respekt.

Oransje

Selv om oransje er en farge som er sterkt knyttet til den buddhistiske kulturen, fremhever eksperter innen fargepsykologi at den er litt undervurdert.

Dette er fordi oransje er en ideell farge for stemninger hvor du ønsker å oppmuntre til kontakt og sosial forståelse. Videre tiltrekker den seg lys og er underholdende, hyggelig og energisk.

Rosa

Vi kan mer eller mindre forestille oss hva denne fargen vanligvis er relatert til: sarte, forlokkende ting, høflighet og erotisk ømhet.

Men vi må også ta hensyn til at rosa er en veldig passende farge til å bruke i våre hjem ettersom det er en avslappende farge, og den avslører håp og kreativitet. Det å kombinere rosa med andre farger gir oss utvilsomt høy originalitet.

Hvit

Dette er fargen for godhet, ånder, for nye begynnelser, renhet og uskyld.

Svart

 • Motedesignere elsker denne fargen. Det er derfor vi bruker svart for å gi våre antrekk et snev av eleganse.
 • Til tross for at vi i dag fortsatt er i tvil om hvorvidt vi bør vurdere svart som en farge (ettersom den mangler lys som alle farger har), fortsetter vårt instinkt å oppfatte den med en betydelig negativt komponent.
 • Utover mote, er svart relatert til slutten, død og brutalitet.

Les hele artikkelen her: https://veientilhelse.no/hvilke-farger-pavirker-folelsene-dine/

Relaterte artikler