ÅPENT I DAG: 09-19

Det har åpnet tre nye butikker på Gulskogen: Sprell, b.young og Garnpikene. Det er bare å glede seg til flotte produkter og topp service!

 

Hos leketøysbutikken Sprell finner du et stort utvalg kvalitetsleker laget i materialer som er ment å vare. Noe som er bra både for lommeboka og miljøet. Selv om det kun er en drøy uke siden Sprell åpnet her på senteret, kan butikksjef Karoline Flaglien allerede nå melde om godt salg og fornøyde kunder.

 

«Mange sier at de er glade for å slippe å dra helt inn til Sandvika eller Riktige Leker i Oslo for å finne lekene vi selger her,» sier Flaglien.

 

Hun forteller videre at de den første uka har solgt mye fra babyavdelingen. Det er også en av grunnene til at de snart skal ha et arrangement sammen med Jordbærpikene rett over gata.

 

«Vi skal arrangere barseltreff,» sier Flaglien. «Mødre – eller fedre – kan få gode tilbud på leker og baby-ting hos oss, så kan de parkere vognene sine og kose seg med noe godt borte hos Jordbærpikene. Det tror jeg blir tipp topp, gøy å kunne samarbeide med gode butikknaboer.»

 

Alle slags kunder i garnet

Litt lenger oppi handlegata for Sprell og Jordbærpikene, finner vi noen andre piker: Garnpikene. Her åpnet Therese Gedde garnutsalg for en måneds tid siden, og butikken går allerede så det suser. 

 

«Det er tydelig at Drammen var klar for garn, for her har det vært utrolig travelt fra dag én,» sier Gedde med et smil.

 

Den inspirerende butikken bugner av fargerike garnnøster, men rundt i lokalet finnes også en del ferdigstrikkede gensere og jakker. Disse er laget av butikksjefen sjøl – og fremstår naturlig nok fristende for mange som stikker innom.

 

«Rett som det er peker noen på en av genserne og sier at de vil ha en sånn. Når jeg forklarer at det kan de få, men at de må strikke den selv, blir enkelte litt overrasket. Alle har tydeligvis ikke fått med seg at strikking er et slags do it yourself-konsept, litt som IKEA. Du kjøper delene, så skrur du sammen selv. Eller strikker,» ler Gedde.

 

Men de aller fleste som kommer innom Garnpikene skal ha garn til eget bruk. Unge jenter trenger garn til hekling – dette er visstnok en kjempetrend på TikTok – og så er det folk som skal ha mohair-garn.

 

«Det er blitt veldig populært med store, fargerike og fluffy 80-tallsgensere. Det liker jeg, farger er bra!» sier Gedde entusiastisk.

 

Garnpikene har kunder i alle aldre – og det er ikke bare damer og jenter som handler.

 

«Her om dagen kom en skjeggete kar innom butikken,» forteller Gedde. «Først var jeg sikker på at han var sendt av kona si med en handlelapp, men når jeg så hvordan han gikk rundt og koste seg, forstod jeg at det kanskje ikke var sånn det hang sammen. Og det viste seg at mannen, som for øvrig var mekaniker, skulle handle garn til seg selv – han var nemlig hekle-entusiast. Fantastisk!»

 

Don’t worry, b.young er her!

b.young er også et nytt og velkomment tilskudd på Gulskogen. Dette er butikken for jenter i alle aldre som er opptatt av moteklær. Her finner du etstort utvalg klær fra merker som Ichi, KAFFE, fransa og ikke minst Pulz, som har mange fine jeans. Men det som selger mest, er ifølge butikksjef Christine Korneliussen Grosvold sommerkjoler og kosedresser.

 

«Sommerkjoler er en hit om dagen. Naturlig nok, for nå er endelig våren her. Også velurdresser er populært, såkalte kosedresser. Folk i Drammen er tydeligvis glade i å kose seg,» smiler Grosvold.

 

I disse dager selges også mye penklær hos b.young. Ikke så rart, siden mai er festsesongen framfor noen.

 

«Jeg tror at folk er skikkelig klare for å feire 17. mai i år, at mange vil ta den litt ekstra ut,» spår Grosvold. «Folk vil skinne og synes. Dette er nok en av grunnene til at vår bestselger den siste uka er en grønn blazer fra Ichi. Den er superkul, og står skikkelig ut. Ja, rett og slett perfekt for enhver festlig anledning.»

 

Så kort oppsummert:

Hvis du er klar for sprell framover – eller å «be young» – strikk innom Gulskogen!

Relaterte artikler