ÅPENT I DAG: 10-20

– Lars Elling - Fyrstene av Finntjern norli.no/fyrstene-av-finntjern

Fyrstene av Finntjern er en av vårens største sensasjoner på bokfronten. Du skal lete lenge for å finne en anmelder som ikke vurdert denne til noe laver enn terningkast 6. Handlingen er basert på forfatterens egen familiehistorie, og handlingen er lagt til 1930-tallet. I boka møter vi brødreparet Truls og Arnstein, som på egenhånd blir sendt ut i Nordmarka hele sommeren, med fiskestang og dobbel sovepose for å herdes. Sulten gnager og nattekulda svir, men de to små fyrstene av Finntjern står opp med sola, jakter og sanker og sveises tett sammen. 

«Det er en fest å lese Lars Elling strålende, eventyraktige og dypt originale roman!" skriver VG om boka. «Ei ny, stor og overraskende stemme [...] Det er ingen bombe at Lars Elling kan male fantastiske bilder, men at han kan gjøre det med ord som i sin debutroman Fyrstene av Finntjern kommer som en stor og svært hyggelig overraskelse" skriver Nettavisen.

Nino Haratischwili - Det åttende livet (til Brilka) - norli.no/det-attende-livet

Er du på utkikk etter en god, tjukk roman – som kombinerer historie med kunnskap om andre land og oppslukende fortellerkunst? Da er Det åttende livet (til Brilka) boka for deg. Boka er nettopp kommet i pocketutgave.

«... en vidunderlig lesereise ... boka lukter klassikerstatus. Språket renner sprudlende og lett som det første glasset med Sovetskoye Shampanskoye gjennom halsen. Du risikerer til og med å lære noe» skriver Stavanger Aftenblad. «Eventyrlig god roman! ... årets store sommerbok! Kaotisk vakker og brutal - en sjelden leseropplevelse», skriver VG, og klinker til med terningkast 6.

Valérie Perrin - Å vanne blomster om kvelden norli.no/a-vanne-blomster-om-kvelden

Mange har smilt og grått over denne vakre, såre romanen – som så langt er årets mest solgte bok i Norge. I Frankrike har salget passert en million.

Violette lever et stille liv som gravlundvokter i en landsby i Bourgogne. Hun vanner blomster og steller alle gravene, og vet nøyaktig hvem som ligger begravet hvor. Den stillferdige Violette har alltid tid til folk som stikker innom kjøkkenet hennes – men hun har også sin egen sorg å bære på. Hvor har det blitt av ektemannen og datteren, og hvorfor er hun så ensom?

«Kunne gitt terningkast 7!» skrev Dagbladet anmelder om boka. «Tårene strømmer under lesingen av verdens vakreste bok. [...] Allerede på første side ble jeg så betatt at jeg nærmest ble euforisk. Sødmen, melankolien, den tørrvittige galgenhumoren, tematikken, personene – alt er så originalt og gråtevakkert og formfullendt at jeg gladelig ville gitt terningkast sju.»

Johan Høst - En nasjon i sjakk norli.no/en-nasjon-i-sjakk

Har du ennå ikke lest En nasjon i sjakk? Da har du noe å glede deg til! Denne oppsiktsvekkende kriminalromanen byr på sjakk, action og rå underholdning – og er så langt årets mest populære krimbok.

Norges statsminister blir kidnappet. Terroristen stiller bare ett krav. At politikerne som sitter ved makten, spiller et sjakkparti om statsministerens liv. Hver gang terroristen tar en brikke, må et menneske bøte med livet. Ved starten av spillet stopper en trailer ved Stortinget, og veggene på hengeren blir blåst av i en kraftig eksplosjon. På planet sitter statsministeren i et glassbur. Spillet er i gang.

«Grandios og velsmurt sjakkthriller som lever opp til hypen», skriver NRK.  «For et sjokk av en sjakkbok! Johan Høst debuterer med en heidundrende vellykket krim der alle brikkene på brettet flyttes rundt med mesterhånd. Terningkast 6!» skriver VG.

Amor Towles – Lincoln Highway norli.no/lincoln-highway

Amor Towles vekket begeistring hos norske lesere med boken En gentleman i Moskva. Nå er han ute med en ny, herlig roman – Lincoln Highway – som fått anmelderne i ekstase. I denne godmodige feelgood-road trip-boka møter vi brødrene Emmett og Billy, som legger ut på veien i USA for å spore opp moren som forlot dem for mange år siden. 18 år gamle Emmett har nettopp sluppet ut fra en straffeanstalt, der han noe urettmessig har måttet sone for uaktsomt drap. Med seg på veien har de ufrivillig fått to venner fra straffeanstalten – og de har helt andre planer for hvor ferden skal gå. «Svært underholdende og rørende roman - bobler over av fortellerglede! La for all del Amor Towles ta deg med på denne road trip’en» skrev VG om boka, og trillet terningkast 6.

Jussi Adler-Olsen - Natriumklorid norli.no/natriumklorid

Jussi Adler-Olsen er Danmarks ubestridte krimkonge, og serien om avdeling Q er en de mest solgte krimseriene i Skandinavia. Årets bok – Natriumklorid – er niende bok i serien. VG skriver: «Natriumklorid har alt det som utgjør en god seriemorderthriller: En spennende handling som skyter fart fra første side. Interessante karakterer og en nærmest overjordisk skurk som hele tiden ligger et skritt foran politiet.

Et hjerteskjærende selvmord gjenåpner etterforskningen etter en gammel uløst sak, og snart står Avdeling Q overfor et skummelt flettverk av saker som vokser mellom hendene på dem.

Har du ikke startet på serien ennå? Kvinnen i buret er første bok i serien norli.no/kvinnen-i-buret-4

Relaterte artikler