1 porsjon gir ca. 10 muffins
Ingredienser:
- 100 g smør
- 150 g sukker
- 3 stk. egg
- 150 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 0,5 dl melk
- 20 stk. bringebær eller litt bringebærsyltetøy
Slik gjør du:
- Rør smør og sukker lyst og lett. Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert.
- Sikt sammen hvetemel og bakepulver, og tilsett vekselvis med melk.
- Fordel røren i muffinsformer og fordel et par bringebær i hver muffinsform.
- Stek muffinsene midt i ovnen ved 175 °C i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.
Muffins smaker best nybakt, men kan også fryses.
Tips:
- Bruker du syltetøy i stedet for hele bær kan du beregne ca. 2 ss syltetøy til en porsjon muffinsrøre. Vend syltetøyet lett inn i røra før du fyller den i muffinsformene.2
- Vil du pynte muffinsene som på bildet kan du lage melisglasur av 1 1/2 dl melis og 1 ss kaldt vann. Farg gjerne glasuren med en liten dråpe konditorfarge og lag hjerter.