Lyst på ein digg fiskerett til kvardagsmiddagen?
Panert sei med ertekrem og bakt søtpotet
1 pakke panert sei
1 pose erter
1 søtpotet
1 rødløk
1 sitron 6-7 cherrytomater
1 dl olivenolje Matolje Smør
Bladpersille
Salt og pepper
SLIK GJER DU:
Skrell søtpotet og skjær i store biter.
Sett den i ovnen på 180 grader, i cirka 15-20 minutter (til søtpoteten er mør)
Ha erter i en kjele med vann, og kok.
Sil av nesten alt vannet.
Ha smør i ertene og miks sammen med en stavmikser til det blir en skikkelig grønn krem.
Krydre med salt og pepper. Lag sausen ved å finkutte løk, tomat og bladpersille.
Ha det over i et glass med olivenolje og to gode skvis sitronsaft.
Smak til sausen med salt og pepper og rør sammen.
Stek panert sei i litt olje i en panne på medium varme.
Cirka 5-7 minutter. Legg ertekremen på en tallerken, med den panerte seien og søtpotet.
Topp med sausen!