ÅPENT I DAG: 10-20

Denne vil gjøre deg populær på fjellturen

Alle er glad i deg, dersom du har med deg dette lappesettet. Det kan brukes til telt, liggeunderlag, regntøy med mer. Det er alltid noen som får en rift i løpet av turen, sier butikksjef på Intersport Tasta, Øystein.

Smart triks til teltturen

Etter mange turer i skog, mark og fjell har han gjort seg flere erfaringer om hva som er lurt å ha med seg på tur. Et av triksene har han lært seg på telttur. I stedet for å blende de andre i teltet med hodelykt, så bruker han en teltlykt.

- Teltlykten henges i taket og kan stilles fra lavt til sterkt lys. Den fungerer nesten som et lys man har innendørs, forteller Øystein.

Vekt betyr mye

Dersom man skal på langtur spiller vekten på utstyret en stor rolle. De siste årene har turutstyr generelt sett blitt lettere, samtidig som det har blitt mindre, ifølge Øystein.

- Liggeunderlag, ryggsekk og stormkjøkken er noen av gjenstandene som man kan spare mye vekt på, forteller han.

Lag en pakkeliste

Når alt utstyret er på plass, anbefaler han å lage en pakkeliste ut i fra sesong, terreng og varighet. Hvis man er usikker på hva som er viktigst å ta med i sekken, råder han å sjekke ut pakkelistene til Turistforeningen. De synes han er oversiktlige.

Et plagg som bør være i sekken, er en vindjakke. Den tar lite plass og vekt. I tillegg ville jeg hatt ullstrømper, uansett om det er sommer eller vinter. Regntøy bør også være med, ettersom været på fjellet skifter raskt, sier han.

- Hva med mat til turen?

- Det finnes masse gode oppskrifter på retter man kan lage på stormkjøkkenet. Vi har også frysetørket mat som veier lite, om man skal gå langt uten å gå innom Turistforeningshyttene. Turbarer er også greit for rask energi.

01. Osprey ryggsekk KYTE 46: 1799,- 02. Black Diamond, Moji teltlys 299,- 03. Bergans Microlight vindjakke til dame 1499,- 04. Ticket to the Moon, original hengekøye 749,- 05. Bergans skalljakke LETTO V2 til here 2800,- 06. McKINLEY · Lightweight vanntett tørrpose 40 L - 99,- 07. KOVEA, Alpine Pot Wide kokesystem 1799,- 08. Real turmat, Couscous Med Linser Og Spinat 500 gram 99,- 09. Coffee Brewer, 2 kopper med kaffe 29,-

 

Velkommen innom Intersport for flere gode tips til turen

Relaterte artikler