Ved å ta miljøbevisste valg i hverdagen, tar vi alle ett steg nærmere en litt grønnere verden. For å hjelpe deg på veien, har du her en oversikt over hvordan du kan sortere miljøvennlig på ditt lokalsenter.

Miljøstasjon

Vi har gjort det enkelt for deg å sortere riktig når du er på senteret. I miljøstasjonene våre finner du hovedsaklig i 2. etasje.

Pant av flasker og bokser

Kan leveres hos: Coop Extra

For hver flaske du panter, bidrar du til en stor gevinst for miljøet. I panteautomater kan du donere panten til Røde Kors, og samtidig være med i pantelotteriet. 

Visste du at dersom du panter én halvlitersflaske, så sparer du nok energi til å fulllade mobilen 70 ganger? Eller at dersom du panter to, så sparer du nok energi til å høre på musikk fra mobilen i 40 døgn i strekk? Les mer om miljøeffekten på infinitum.no.

Alti Infinitum Pant Foto Katrine Lunke 7

Klær, tekstiler og sko

Kan leveres hos: Cubus, Lindex, H&M og Eljest

Har du noe som alltid ligger bakerst i skapet? Det du har til overs kan være noe andre kan få glede av! Cubus, Lindex og H&M tar i mot klærne du ikke lengre har bruk for.

H&M tar imot klær og tekstiler i alle tilstander i sine klesinnsamlingsbokser. Slik fungerer det:

  1. Ta med uønskede klær eller tekstiler, uansett merke og tilstand, til en av våre butikker.
  2. Lever posen med uønskede klær i kassen, og motta en gavekupong som du kan bruke ved neste kjøp. Enkelt!
Når du har levert dine tidligere favorittplagg i en av våre klesinnsamlingsbokser, tar H&Ms forretningspartner I:CO over. De tømmer boksene, og sorterer innholdet i tre kategorier:
  • Bruktklær: Klær som fortsatt kan brukes blir markedsført som bruktklær.
  • Gjenbruk: Klær som ikke lenger kan brukes, blir gjort om til andre produkter, som rengjøringskluter eller nye kleskolleksjoner.
  • Resirkuler: Alle andre klær og tekstiler brytes ned til tekstilfibre og brukes til å lage f.eks. isolasjonsmaterialer.

Få reparert sko, jakker og vesker

Hos vår skomaker Eljest kan du får reparert både sko, jakker og vesker.

Alti Velg Alti Grønt Gjenvinning Og Resirkulering Klær

Kosmetikk

I skjønnhetsbransjen blir enkelte produkter klassifisert som kosmetisk avfall, og kan være miljøfarlige å kaste i restavfallet eller helle i vasken - men 66 % av oss vet ikke hvor eller hvordan man skal sortere det. Kicks har laget en guide som hjelper deg på veien, og den kan du laste ned her.

Alti Velg Alti Grønt Gjenvinning Og Resirkulering Sminker

Plastpose, papirpose eller handlenett?

Det tar lang tid å bryte ned plast i naturen - over 10 år. Papir bruker i motsetning maksimalt 5 måneder, så dersom du får valget i butikk - velg gjerne papir.

Hos flere av våre klesbutikker får du også kjøpt miljøvennlige handlenett som kan brukes igjen og igjen.

Alti Velg Alti Grønt Gjenvinning Og Resirkulering Bærenett

Reduser matsvinnet

Hos Starbucks samarbeider de med ordningen Too Good To Go som et tiltak for å redusere matsvinn.

Mette Lykke 21 Website Edit