Informasjonskapsler / cookies

Ved å besøke vår nettside samtykker du i at vi benytter informasjonskapsler slik at vi kan gi deg en bedre brukeropplevelse. På norsk refererer vi til informasjonskapsler for det engelske ordet cookies.

Hva er informasjonskapsler?

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lastes ned og lagres på brukers datamaskin når brukeren åpner en nettside. Informasjonskapselen brukes for eksempel til å lagre innloggingsdetaljer, huske handlekurv i nettbutikken, eller registrere hvor brukeren beveger seg rundt på nettstedet.

Informasjonskapsler kan være nyttig både for eieren og brukeren av en nettside. Eieren av nettsiden kan tilpasse tjenesten ut fra informasjonen som lagres. For brukeren kan besøk på nettsiden oppleves mer brukervennlig og tilpasset.

Referanse: www.nettvett.no/personvern/informasjonskapsler-informasjonskapsler

Slette og/eller blokkere informasjonskapsler

Du kan blokkere informasjonskapsler ved å gå til innstillingsmenyen i din nettleser, dersom du ikke ønsker at informasjonskapsler skal lagres på din enhet. Du kan også slette informasjonskapsler som du tidligere har akseptert.

Obs! Nettstedet vil kanskje ikke fungere optimalt dersom du blokkerer for informasjonskapsler.

Oppskrift for den nettleseren du bruker finner du på deres supportsider ved å følge lenken under:

Oversikt over informasjonskapsler på våre nettsider

Lokale informasjonskapsler

__RequestVerificationToken

Informasjonskapselen brukes for å forhindre automatisk trafikk (bots) i skjema på siden.

Google Analytics

Gjennom Google Analytics samles informasjon om hvilke sider du besøker på vårt nettsted, hvor lenge besøket ditt varer, antall besøk og hvilken link fra hvilken side du fulgte for å komme til vår nettside. Det er også mulig å se områdelokasjon, hvilken nettleser og enhet besøkende av nettsiden bruker.

Informasjonen behandles av Google og brukes til å generere besøksstatistikk og rapporter som gir oss en indikasjon på hvordan våre kunder bruker nettsiden. Vi bruker denne tjenesten for å få en analytisk forståelse av hvordan våre kunder bruker nettsiden. Tallene brukes til kontinuerlig forbedring av innhold og i videreutvikling av nettsiden. Les mer på www.google.com/analytics

Følgende informasjonskapsler brukes til å analysere trafikk på nettstedet via Google Analytics. Brukeren blir anonymisert ved å maskere siste del av IP-adressen.

VWO
Vi bruker analyseverktøyet VWO for å analysere brukeratferd på nettsidene. Verktøyet brukes for å gjøre nettstedet mer brukervennlig. Informasjon som samles er bevegelser, klikk og generell atferd på nettstedet. Informasjonen samles på bakgrunn av din IP-adresse, og all informasjon blir anonymisert. Informasjon kan vises på både aggregert og detaljert nivå, men da uten at bruken på personnivå er kjent.