INGREDIENSER

4 PORSJONER
  •  kg fårikålkjøtt
  •  kg hodekål
  • 4 ts hel pepper
  • 2 ts salt
  • 3 dl vann

Ingrediensene til fårikål får du kjøpt hos oss.

SLIK GJØR DU

  1. Del hodekålen i båter.
  2. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte (kjøtt nederst med fettsiden ned). Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan eventuelt legges i en spesiell pepperholder. (Noen liker også å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel, ca 1-2 ss per 4 porsjoner, mellom lagene.)  
  3. Hell på vann. Kok opp, sett på lokk og senk varmen. La fårikålen trekke til kjøttet er mørt (til det løsner fra benet), ca. 2,5 timer.

Fårikålen serveres rykende varm med kokte poteter

TIPS: Hvis du skal lage fårikål til mange, trenger du en 10 liters kjele eller to 5 liters til 10 porsjoner.
Oppskrift og bilder er i fra Matprat.no.
Fotograf Synnøve Dreyer.