I sin bok «Den store kjøttboka» anbefaler Andreas Viestad at du bruner kjøttet før du har de andre ingrediensene til denne oksegryten, for å få fram en dypere, rikere smak. Men om du ikke har tid eller lyst til det kan du også bare hive alle ingrediensene i en gryte, helle over vann så det dekker. Sette i ovnen ved 100 grader over natten eller til middagstid neste dag.

Får du ikke tak i høyrygg av okse kan du bruke skank, bibringe eller til og med lammekjøtt, som fårikålkjøtt uten altfor mye fett.

Ingredienser

Tid: 8 timer
Porsjoner: 6 personer
  • 1 kg høyrygg, av okse, med bein
  • 2 ss smør
  • 2 stk løk
  • 6 fedd hvitløk, hakket
  • 1 stk purreløk, hakket
  • 4 stk gulrot, hakket
  • 1 kg kålrot, hakket
  • 1 stk pastinakk, eller persillerot, hakket
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 kvast timian
  • salt
  • hvitvin, kan sløyfes

Slik lager du høstgryte