Stuen er gjerne det rommet vi oppholder oss mest i. Det er der vi hviler, ser på TV, treffer venner og inntar hyggelige måltider. Uansett hva du bruker rommet til, og om du liker en minimalistisk eller mer dekorativ stil, er en klassisk og tidløs stue et godt utgangspunkt. Gå for dempede farger og nøytrale kvalitetsmøbler, så har du mulighet for å variere stil og farger på tilbehør. La deg inspirere av våre interiørtips til din stue.

 

HS Kid Høst Topp

Sett ditt preg på stua med små møbler og pyntegjenstander

Små bord og puffer som enkelt kan flyttes og danderes på nye måter gir mange muligheter for variasjon. Her har du sjansen til å sette et personlig preg på interiøret i stua. Prøv deg frem med nye kombinasjoner og pynt hyller og bord med fine bøker, vaser og lysestaker. Gamle bilder og arvegjenstander bidrar også til sjarm og et personlig preg.

Et godt interiørtips til stua er å ha grupper med lys i lykter og lysestaker. Dette gir en ekstra god stemning på høsten og vinteren. Hos Kid har vi har også et stort utvalg dekorative duftlys.

Se hele vårt utvalg av dekor og pynt her.

Kid Høst 1

Pynteputer og pledd gjør stua hyggelig

Hvis du liker en hyggelig og lun stemning i stua, er pynteputer og pledd perfekt for deg. Sett sammen ulike farger og mønstre, og varier med å kombinere dem på ulike måter. Puter og pledd gir også gode muligheter for enkelt å endre uttrykket i stua i takt med sesonger og trender, uten at du må bytte ut hele interiøret.

I tillegg til ferdige pynteputer tilbyr vi innleggsputer og pynteputetrekk separat, slik at du kan beholde selve putene og kun variere trekket dersom du ønsker det.

Kid Høst 2

Finn de perfekte gardinene til stua

Gardiner har mye å si for stemningen i et rom, og er et viktig element når man skal innrede stua. Når du skal velge gardiner til interiøret i stua, er et tips å tenke nøye igjennom hvilke behov du har – skal gardinene skjerme for innsyn og dempe lys, gi en følelse av at rommet er større, få rommet til å virke lunt og hyggelig eller dempe akustikk?

Noen ting å huske på er at et lite rom kan virke større med småmønstrede, lyse og luftige tekstiler. For en lun og hyggelig følelse i stua, anbefaler vi gardiner i tykke og tunge tekstiler som Mali og Max, den siste er også lystett. Dype juvelnyanser eller dempede jordfarger bidrar til en lun stemning. Tykke og lange gardiner vil dempe mye klang, mens liftgardiner ol. derimot vil gjøre lite for akustikken.

Hos Kid har vi et stort utvalg ferdigsydde gardiner og solskjerming, og i våre butikker får du alltid hjelp til å finne riktige gardiner og oppheng. Vi kan også hjelpe deg dersom du lurer på hva slags gardiner som passer best til interiøret i din stue. Husk å ta stilling til om du ønsker å bytte gardiner fra tid til annen, eller om du ønsker en mer permanent løsning.

Kid Høst 3

Belysning som fullfører interiøret i stua

Hva slags lys man velger i stua har mye å si for helheten og atmosfæren. Flere lyspunkter i ulike høyder gir vanligvis et finere resultat enn kun en eller to lyspunkter. Kombiner spotter, taklamper eller pendler med dekorative bordlamper og gjerne en gulvlampe som kan flyttes rundt etter behov. Lyspunkter som er lavere ned i rommet gir enn lunere stemning enn hvis man kun har lyspunkter høyt oppe. 

Se all belysning her.

Enhver stue trenger et utvalg vakre planter og blomster. Har du ikke grønne fingre, kan du allikevel få stilen med et utvalg av kunstige planter. Dander dem i potter og vaser som uttrykker din stil og passer til resten av interiøret i stua.

Kid Høst 4

Interiørtips til spisestuen

Hvis du har en åpen løsning med spisestue og stue i samme rom, er spisestuen like mye et interiørelement som et spisebord. Varier gjerne stilen med duker og løpere, sammen eller hver for seg. Pynt bordet med for eksempel dekorative vaser, skåler og lysestaker. Ikke vær redd for litt størrelse på pyntegjenstandene på bordet, prøv en stor vase eller lykt sammen med noen mindre elementer.

Kid Høst 5

Innhold henter fra Kid.no.