Med smak av sjokolade, sødme fra marshmallows og et hint av peppermynte fra sukkerstangen, er dette den ultimate drikken å nyte foran peisen, ved juletreet, eller kanskje utendørs. Les videre for å lage årets beste jule-kakao!
Ingredienser til den perfekte julekakaoen:
For 2 store kopper kakao:
• 5 dl melk
• 50 g mørk sjokolade (minimum 70 % kakao for rik smak)
• 1 ss kakao (usøtet)
• 2 ss sukker eller annen søtning
• 1/2 ts vaniljeekstrakt
• 2 sukkerstenger
• Pisket krem (gjerne hjemmelaget)
• Mini-marshmallows
Slik lager du den beste julekakaoen:
1. Varm opp melken:
Hell melken i en liten kjele og varm opp på middels varme. Unngå at melken koker.
2. Smelt sjokoladen:
Bryt opp sjokoladen i små biter og ha den i den varme melken. Rør til den smelter helt.
3. Tilsett kakao og sukker:
Sikt inn kakao og tilsett sukker. Visp godt til alt er oppløst og du har en glatt og fyldig kakao.
4. Smaksett:
Rør inn vaniljeekstrakt for en ekstra dimensjon av smak.
5. Servering:
Hell kakaoen i to kopper. Topp hver kopp med en raus mengde pisket krem og en håndfull mini-marshmallows.
6. Pynt med sukkerstang:
Plasser en sukkerstang i hver kopp for et hint av peppermynte. Dette gir også en nydelig, julete dekorasjon!
Tips for ekstra luksus:
• Dryss litt revet sjokolade eller kakaopulver over kremen for en ekstra elegant finish.
• Server kakaoen med pepperkaker eller småkaker for ekstra kos.