På Alti Heim samarbeider følgende butikker og spisesteder med Too Good To Go: Extra.

 

Hva er Too Good To Go?

Too Good To Go er en app som knytter butikker og spisesteder som har mat til overs sammen med folk som har lyst til å redde maten til redusert pris, i såkalte forundringsposer. Du får noen hint om innholdet, men vet ikke helt hva som er oppi. Det avhenger hva som er til overs den dagen eller i ferd med å gå ut på dato, og kan for eksempel være brød, bakervarer, dagligvarer, hotellfrokoster og varmretter.

Too Good To Go gjør det spennende å redde mat, samtidig som det er bra for miljøet og lommeboka. 

Mette Lykke 21 Website Edit

Slik fungerer det:

1. Utforsk appen

Med Too Good To Go kan du redde overskuddsmat fra dine favorittrestauranter, -kaféer og -butikker. Last ned appen for iPhone her, eller for Android her.

2. Finn en overraskelse

Istedenfor å kaste god og spiselig mat, tilbyr disse stedene forundringsposer av hva enn de har igjen på slutten av dagen.

3. Reserver et måltid

Finn en forundringspose nær deg, reserver den i appen og møt opp hos butikken innenfor den angitte hentetiden.

4. Hent maten din

Vis reservasjonen i appen når du ankommer butikken, sveip kvitteringen, og gled dere over forskjellen dere sammen har utgjort!

5. Nyt og vær stolt!

1/3 av mat blir dessverre kastet, så du gjør en bra ting og har det forhåpentligvis litt gøy samtidig.

Et viktig miljøtiltak

En tredjedel av all maten som produseres i verden ender opp som matsvinn, og i Norge kaster vi minst 385 000 tonn mat hvert år. Produksjon av mat som aldri blir spist legger beslag på ti prosent av landjorda, bruker 20 prosent av verdens ferskvannsressurser og står for åtte prosent av de menneskeskapte klimagassutslippene, ifølge FN. Å kutte i matsvinnet er derfor et svært viktig miljøtiltak.

Matredding 3

10 matreddertips fra Too Good To Go

  • Vært smart på butikken. Sjekk hva du har hjemme først, lag en plan for handleturen og ikke kjøp mer enn du kan spise opp.

  • Ha oversikt i kjøleskapet, og pass på temperaturen. Lag en egen hylle eller boks til mat som må spises snart. Kjøleskapet skal holde 2-4 grader, da øker holdbarhetstiden.

  • Se - lukt - smak. “Best før” er ofte like god etter.

  • Fryseren er din venn. Frys brød, bær, middagsrester eller annen mat du ikke rekker å spise.

  • Restelunsj. Middagsrester er perfekt som lunsj dagen etter, også i matpakka.

  • Bruk rester i nye retter. Ris til overs fra i går? Et godt utgangspunkt for å lage stekt ris til middag.

  • Slappe grønnsaker? De blir ofte freshe igjen hvis de legges en stund i kaldt vann.

  • Vær kreativ. Tørt brød kan ristes, brune bananer blir digge i pannekaker og bare fantasien setter grenser for hva du kan ha i en smoothie.

  • Hjelp butikkene. Kjøp nedsatte datovarer og gårsdagens brød, velg maten med kortest holdbarhet hvis du skal spise den snart, redd single bananer, sett kjølevarer tilbake i kjøleskapet hvis du ombestemmer deg og bruk Too Good To Go-appen.

  • La deg inspirere av andre matreddere. Følg f.eks. @spisoppmaten, @fattig.student og oss i @toogoodtogo.no på instagram for daglige tips og triks.
Toogoodtogo 5964