En fin duk er alltid et godt utgangspunkt. Velg gjerne en nøytral og ensfarget duk hvis du har servise med mønster, eller en mer dekorativ duk hvis du har nøytralt servise. Har du et flott bord du ikke vil dekke til, kan en fin løper være en god løsning.

Om du skal servere flere retter, er det alltid lekkert å sette en mindre tallerken eller suppetallerken til forretten oppå en større tallerken. En dekketallerken er også veldig dekorativt, og egner seg spesielt godt hvis du skal servere maten på tallerkener etter at gjestene har satt seg, så unngår du at bordet virker tomt. Også bordbrikker er fine å plassere ved hver kuvert, og kan legges rett på bordet eller oppå en duk.

Fullfør borddekkingen med fine servietter, velg mellom tøyservietter og papirservietter. Knyt et bånd eller tre en serviettring rundt en tøyserviett og legg den på tallerkenen. Du kan også tre små kvister eller annen pynt gjennom båndet eller ringen for en ekstra fin effekt.

Når du har dekket bordet, er det tid for å pynte. Vær kreativ og sett sammen grupper med gammel og ny julepynt, levende lys og naturelementer som granbar eller kongler. Vær raus med lysestaker og telysholdere for en lun og hyggelig stemning. Også lysslynger med led-lys kan gi en fin effekt på bordet.