Godt brød som barna liker
Ta med barna i butikken og la dem velge et brød som de liker godt, da spiser de ofte mer. Er de ikke så glad i frø, finnes det mange gode brød uten. Helsedirektoratet anbefaler at vi velger grovt, og da er brødskalaen et godt tips. Da får barnet i seg mer fullkorn og fiber, som er godt for magen og metter bedre.
Hos Tinholt og Meny har de stort utvalg av godt brød i alle varianter.
Frukt, grønnsaker og nøtter i matpakken
Gjør matpakken mer fargerik, spennende og ikke minst sunnere, med nøtter, frukt og kuttede grønnsaker. Sørg for å ha et utvlag hjemme, og la barna velge det de liker best. Gulrot i staver, epler i skiver og en halv kiwi med skje er gode tips. Ofte blir mer spist når disse er kuttet.
Enisa er frukt og grønt ansvarlig hos Meny og hjelper deg med å plukke ut gode og sunne grønnsaker, frukt og bær som er perfekte å pakke i matpakka eller lure inn i mufinns og annet digg:)
Polarbrød med omelett
Grove horn med skinkeost
Grove pannekaker
Kusinene Klara 8år, Ada9 år og Sonja 6år besøkte Meny Lietorvet og fikk lage sine egne matpakker. Sjekk hvilken matpakkefavoritt de hadde... HER
Kule spyd til matpakken
Ingredienser
- grovt brød
- kremost
- kjøttpålegg
- ost
- cherrytomater
- agurk
- paprika
- jordbær
- druer
- grillpinner
1. Smør brødskivene med kremost, legg skivene dobbelt og del skivene i fire.
2. Bruk grillpinner og tre på brød, pålegg, og kuttet frukt og grønt vekselvis.
Lompe med pålegg
Lunsjmuffins med fyll
Pizzasnurrer med pesto, bacon og purre
Matpakkemuffins
Ingredienser
- 2 egg egg
- 1,5 dl melk
- 1,5 dl hvetemel
- 1 dl grovt mel
- 0,5 dl havregryn
- 1 ts bakepulver
- 0,5 ts salt
- 2 stk gulrøtter
- 0,5 stk paprika
- 50 g ost
- 50 g kokt skinke
1. Bland sammen egg, melk, mel, havregryn, bakepulver og salt i en bolle.
2. Vend inn revne gulrøtter, ternet paprika, revet ost ost og skinke i strimler.
TIPS! Topp gjerne muffinsene med gresskarkjerner, chiafrø, solsikkekjerner eller andre frø før de settes i ovnen.
3. Ha røren i muffinsformer.
4. Stek matpakkemuffinsene på 190 grader i ca 20 minutter til de er gjennomstekt.
Hjemmelaget granola
Ingredienser
- 1 dl lønnesirup
- 2 ss honning
- 300 g lettkokte havregryn
- 100 g nøtter , hakkede
- 50 g solsikkekjerner
- 50 g gresskarkjerner
- 2 ss sesamfrø
- 2 ss chiafrø
- 1 ts malt kanel
- 2 dl tørket frukt eller bær, valgfritt
- 0,5 ts salt
1. Bland sammen lønnesirup og honning i en bolle.
2. Vend inn havregryn, nøtter, solsikkekjerner, gresskarkjerner, chiafrø, sesamfrø, kanel og salt.
3. Ha blandingen på et bakebrett dekket med bakepapir.
4. Stek midt i ovnene på 140 grader i 60 minutter. Rør raskt i granolaen hvert kvarter så ikke noe blir brent.
5. Hvis du vil kan du blande inn 2 dl tørket frukt etter at granolaen er stekt.
6. Avkjøl granolaen og server den med yoghurt eller melk, et dryss kanel og friske bær.
7. Oppbevar den ferdige granolaen på lukket glass på et mørkt og tett sted.
Alle oppskrifter er hentet fra Meny sin nettside - Ønsker du flere matpakketips? Ta en titt HER
Flere hverdagstips!
Matbokser finner du hos Nille, Ark eller Dollarstore
Matpakkeutstyr finner du hos Nille, Ark eller Dollarstore.