For deg som skal være innom senteret en kort tur, for eksempel for å gjøre unna dagligvarehandelen eller ta en rask kopp kaffe, får best utbytte av våre hurtigladere. Her vil lading i 5-10 min gi ca. 100 km rekkevidde, mens lading på 20-30 min vil gi en rekkevidde på ca. 300 km.

Har du derimot planer om å være inne på senteret en lengre periode, for å se deg rundt på de ulike butikkene eller spise en bedre middag, anbefaler vi å benytte deg av normalladere. Her vil 2-3 timer med lading gi ca. 100-150 km rekkevidde, mens lading i 6-8 timer vil gi et fulladet batteri hos de nyere elbilene.

Alle elbiler, inkludert Tesla Model 3 og Model Y kan lade hos Alti. Mange av våre sentere kan også by på Chademo- standarden, som gjør det mulig for de med Nissan Leaf å lade på stedet.

__________________

Fakta

Lynladere kan gi en ladehastighet opp til 200 kWh, men få biler klarer foreløpig å ta imot denne hastigheten - de fleste nye klarer nå maksimalt 90 - 150 kW. Utgangspunktet er en "gjennomsnittsbil" med batteristørrelse 60 kWh, og snitt ladehastighet på 100 kW (mange elbiler ligger i dag på dette nivået; VW ID 3, VW ID 4, Skoda Enyak. Det vil være variasjoner også mellom disse variantene). Ladehastighet og rekkevidde vil variere mellom sommer og vinter.

Forbruk: 1,5 - 2,0 kWh per mil. Normallading avhenger av bilens ombordlader, som ofte er på 11 kW. På 3 timer vil da bilen få 33 kWh som bør gi en rekkevidde på minst 150 km. Prognoser tilsier at i 2030 vil det være flere elbiler enn diesel- og bensinbiler i trafikken i Norge. Vi anbefaler appen Bilkraft (finnes i både App Store og Google play). Denne appen har gode tilbakemeldinger fra forbrukere. Appen inneholder det største, landsdekkende nettverket av lynladere.