Princess er opptatt av at produksjon og salg av produktene skal være så miljøvennlig og bærekraftig som mulig.

  • Princess har i mange år jobbet målrettet med miljøvennlige tiltak på produktsiden og alle Princess butikkene er Miljøfyrtårnsertifiserte.
  • Princess har fokus på å kutte bruken av plast. Derfor får du papirbæreposer, og et økende antall produkter er nå pakket uten plast hos Princess.
  • Princess selger en rekke produkter med Fairtrade-merket bomull, og hele den norskproduserte dunkolleksjonen er godkjent av miljømerket Svanen.
  • Princess støtter Better Cotton Initiative, og kjøper stadig mer BCI merket bomull. Bomullen kommer fra BCI-bønder og -produsenter som bruker minimalt med skadelige kjemikalier, bruker vann på en bærekraftig måte, samt fremmer rettferdige og gode arbeidsforhold.

Det stadig økende utvalget av produkter med fokus på miljø og bærekraft gjør det enklere for deg å ta grønne valg, når du handler hos Princess.

Sengesett Barn Økologisk Princess

Velg økologisk også til de minste.

Skjermbilde 2020 12 18 Kl. 15.18.45

Hele håndkleserien City er svanemerket

PAKKET UTEN PLAST

Princess har et økende antall produkter som er pakket uten plast. Blant annet er alle våre jerseylaken og et utvalg sengesett pakket i stoffpose. Vi bruker stoffrester fra produksjonen til å pakke produktene i. Ved å pakke våre Li jerseylaken uten plast kutter Princess 19.000 kg plast og 30.000 kg papp i året!

FAIRTRADE

Bomullen i Princess sine Fairtrade merkede produkter er dyrket av bønder og arbeidere som har mer rettferdige handelsbetingelser og dermed har muligheten til å investere i produksjon, lokalsamfunn og en bærekraftig fremtid. 

PRODUKTER I RESIRKULERT MATERIALE

Materialet i Princess sine resirkulerte produkter er GRS sertifiserte. GRS sikrer at gjenbruksmaterialene er sporbare, samt trygg produksjon når det gjelder kjemikaliebruk, miljømessig og sosialt. Materialene kommer fra produksjonsrester eller gamle tekstiler, samt andre fornybare ressurser som plastflasker og liknende. Ved å bruke resirkulerte materialer sparer vi råvarer og bruker mindre kjemikalier, vann og energi.

PRODUKTER AV RESIRKULERTE PLASTFLASKER

Vi har mange fine produkter laget av resirkulerte plastflasker, blant annet duker, putevar, gardiner og løpere. Vi har også fiberdyner med resirkulert fyll! Flaskene blir sortert, renset, komprimert og deretter omdannet til tynne fiber. Ved å bruke resirkulert materiale reduserer vi behovet for ny råvare som igjen reduserer miljøpåvirkningen - uten at kvaliteten på produktet blir forringet.

HEDERSPRIS

I 2017 fikk Princess hedersprisen av Svanemerket, blant annet på grunn av sitt langvarige engasjement for å sørge for synlig svanemerking av sine produkter. I tillegg er Princess en del av the Better Cotton Initiative, som gjennom støtte til produsenter av bomull bidrar til mer bærekraftige bomullsprodukter. Flere av Princess sine produkter er også laget av økologisk bomull, hvor det ikke er brukt farlige sprøytemidler og kunstgjødsel i produksjonen.

Her kan du lese mer om Princess sin miljøprofil.

Skjermbilde 2020 12 18 Kl. 15.25.33

Velg papirpose når du handler hos Princess.

Kubbelys Linnea Art

Skjermbilde 2020 12 21 Kl. 15.49.34 (1)