I dag spiser de fleste mest grønt til middag. Det er vanskelig å få inn «8 om dagen» i ett måltid, men spiser man jevnt og trutt gjennom dagen vil de aller fleste lykkes.

Hvorfor spise «8 om dagen»?

Det er mange fordeler ved å ha et kosthold med mye frukt og grønt:

  • Forbedret fordøyelse: Fiber i frukt og grønnsaker fremmer god tarmhelse.
  • Vektkontroll: De fleste typer frukt og grønnsaker har lavt kaloriinnhold, men er høye i fiber og vann, noe som bidrar til en god følelse av metthet.
  • Næringsinntak: Frukt og grønt tilbyr en rekke vitaminer, mineraler og antioksidanter som er essensielle for kroppens funksjon.

Ifølge helsemyndighetene forebygger også frukt, bær og grønnsaker livsstilssykdommer som overvekt, diabetes type 2, hjertesykdom og visse kreftformer.

3 tips for «8 om dagen»

  1. Ta måltid for måltid: Spis jevnt og trutt gjennom dagen – da blir det enklere.
  2. Snacking: Velg frukt og grønt som mellommåltider og snacks.
  3. Planlegg måltidene: Legg en plan for hva du skal spise, hvordan du skal inkludere frukt og grønt og sørg for at du har råvarene du trenger.

Innholdet er hentet fra Bama.no Les mer om 8 om dagen på Bama sine nettsider her