Interiørtrender vår 2024


ο Et personlig hjem

ο Nordisk stil

ο Retro møter futurismen

ο Organiske former og lekent design

ο Mønstermiks uten regler

ο Friske farger som "popper"

ο Myke pasteller

Et personlig hjem

En av årets største interiørtrender er å innrede med personlighet. Ved å blande arvegods, designfavoritter og ny produksjon får du et personlig hjem med sjel. Hjemmet ditt skal fortelle din historie, og det er opp til deg hvordan dine livskapitler skal gjenspeiles i interiøret ditt. 

Nordisk stil

Den nordiske stilen, eller skandinaviske som den også kalles, er fortsatt populær. Vi lar oss påvirke av naturen, og innreder lyst og lett med rene linjer. En tidløs stil som fungerer som en god base om man ønsker å implementere andre farger og stiler i interiøret.

Retro møter futurismen

Med den nordiske stilen i bunn lar vi oss inspirere av fremtidsretro – en trend hvor retro møter futurismen, det vil si at gammelt møter det moderne.

Retro er en designstil som henter inspirasjon fra fortiden, spesielt fra 1950-, 60- og 70-tallet. Retrodesign vekker ofte nostalgi og henter frem gode minner. I stilen ser man mye keramikk, farget glass, utstrakt bruk av farger og en blanding av geometriske og grafiske mønstre. Rutete og bredstripete tekstiler kombineres med blomsterprint og broderier. Fargepaletten er sammensatt av støvete pasteller med friske kontraster eller duse farger med mattet uttrykk, avhengig av tiår.

I et futuristisk interiør er det fokus på funksjonalitet. Målet er å skape et miljø som er estetisk tiltalende samtidig som det er funksjonelt. Alt skal være brukervennlig og lett tilgjengelig. Innredningen er praktisk og møblene er myke – med rund, organisk eller bølgende form.

Oppsummert fører en fusjon av futurismen og retro til et funksjonelt hjem med nostalgisk sjarm. 

Organiske former og lekent design

Som et resultat av fremtidsretro ser vi denne våren mye pynt og dekor med organisk form og lekent design. Eksempler på dette er vaser med vridd form, lykter med bølgemønster, skåler formet som blomster og potter med blomsterprint. Sjarmerende og funksjonelle innredningsdetaljer som skaper blikkfang.

Princess Vår 9

Mønstermiks uten regler

Når det gjelder bruk av tekstiler råder maksimalismen over minimalismen. Med gardiner i vinduene og en sofa som bugner av puter og pledd blir stuen et koselig sted for avslapping og hygge. Nå mikser vi mer enn gjerne alle slags mønstre, fra ruter og brede striper til snirklete blomster og botaniske motiver. Mønster på mønster skaper et personlig uttrykk og gir en hjemmekoselig følelse. Når det kommer til mønstermiks i 2024 finnes det ingen regler!

Princess Vår 10

Friske farger som "popper"

Trendfargene er mange i år. På våren omfavner vi en kombinasjon av naturfarger og myke pasteller som base. Pastellrosa, mintgrønne og lyseblå nyanser gir en rolig og balansert følelse. For å skape kontrast krydrer vi paletten med aksentfarger som knallgul, ceriserosa og himmelblå – friske farger som "popper" og gir en livlig atmosfære.

Princess Vår 11

Myke pasteller

Som tidligere nevnt bruker vi mye pastellfarger i interiøret denne våren. Pasteller går aldri av moten, og er farger vi gjerne innreder med når det går mot lysere tider. Myke pasteller som rosa, mintgrønn og lyseblå gir en rolig, men likevel fargerik stil i vår- og sommerhjemmet.

Med stripete kjøkkentekstiler i pastellfarger blandet med kjøkkentilbehør i keramikk, glass og tre får du et kjøkken med herlige retrovibber.

Princess Vår 12

Også på soverommet velger vi maksimalismen foran minimalismen, og mikser tekstiler i ulike kvaliteter, farger og mønstre.

I vårens kolleksjon finner du sengesett i krispy krepp, luftig bomull og myk sateng. Re opp sengen med ditt favorittdesign eller miks flere. Fyll opp med puter i flere størrelser og lette gardiner kombinert med solskjerming.

Princess Vår 15

Innholdet er hentet fra Princess sine nettsider

Bli videre inspirert til våren med Princess her!