Ingredienser

  • 6 stk romtempererte eggehviter
  • 1 ts eddik
  • 250 g sukker
  • 1 ss maizena
  • 3 ss kakao
  • 50 g smeltet kokesjokolade
  • 1 ts vaniljesukker

Fyll

  • 3 dl TINE Kremfløte
  • 150 g kokesjokolade
  • 5 dl Piano® Original Vaniljekrem

Topping

  • 100 g friske bringebær
  • 2 ss revet hvit sjokolade (kan sløyfes)

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp to sirkler på ca. 20 cm på bakepapiret.
  2. Visp eggehvite til hardt skum i en helt ren bolle. Bland sammen eddik, sukker maisenna og vaniljesukker, og visp inn i marengsen til den er blank, smidig og fast. Sikt inn kakao og vend forsiktig inn i marengsen, slik at den blir marmorert.
  3. Fordel marengsen jevnt i sirklene på bakepapiret og ha over litt smeltet sjokolade.
  4. Sett inn kakene på nederste rille i ovnen, senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og stek bunnene i 60-70 minutter. Avkjøle på rist.
  5. Varm opp kremfløte til det begynner å ryke, ca. 60 °C. Tilsett grovhakket kokesjokolade og rør til sjokoladen er smeltet. Avkjøl i minst to timer.
  6. Pisk sjokoladekremen stiv og vend forsiktig inn vaniljekrem.

    Tips

    I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.

  7. Fordel 2/3 av sjokoladekremen på den ene bunnen, og legg den andre oppå. Topp kaken med resten av kremen og pynt med friske bringebær og revet hvit sjokolade.
  8. Fordel 2/3 av sjokoladekremen på den ene bunnen, og legg den andre oppå. Topp kaken med resten av kremen og pynt med friske bringebær og revet hvit sjokolade.

Oppskrift og bilder er i fra Tine.no