Med smak av sjokolade, sødme fra marshmallows og et hint av peppermynte fra sukkerstangen, er dette den ultimate drikken å nyte foran peisen, ved juletreet, eller kanskje utendørs. Les videre for å lage årets beste jule-kakao!

Ingredienser til den perfekte julekakaoen:

For 2 store kopper kakao:

• 5 dl melk

• 50 g mørk sjokolade (minimum 70 % kakao for rik smak)

• 1 ss kakao (usøtet)

• 2 ss sukker eller annen søtning

• 1/2 ts vaniljeekstrakt

• 2 sukkerstenger

• Pisket krem (gjerne hjemmelaget)

• Mini-marshmallows

Slik lager du den beste julekakaoen:

1. Varm opp melken:

Hell melken i en liten kjele og varm opp på middels varme. Unngå at melken koker.

2. Smelt sjokoladen:

Bryt opp sjokoladen i små biter og ha den i den varme melken. Rør til den smelter helt.

3. Tilsett kakao og sukker:

Sikt inn kakao og tilsett sukker. Visp godt til alt er oppløst og du har en glatt og fyldig kakao.

4. Smaksett:

Rør inn vaniljeekstrakt for en ekstra dimensjon av smak.

5. Servering:

Hell kakaoen i to kopper. Topp hver kopp med en raus mengde pisket krem og en håndfull mini-marshmallows.

6. Pynt med sukkerstang:

Plasser en sukkerstang i hver kopp for et hint av peppermynte. Dette gir også en nydelig, julete dekorasjon!

Tips for ekstra luksus:

• Dryss litt revet sjokolade eller kakaopulver over kremen for en ekstra elegant finish.

• Server kakaoen med pepperkaker eller småkaker for ekstra kos.