Ingredienser:

  • 100 g smør
  • 1 l hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 3,5 dl melk
  • 1 ts bakepulver
  • 50 g gjær
  • 1 stk. egg til pensling

Kremfyll:

  • 3 dl kremfløte
  • 12 ss jordbærsyltetøy
  • 2 ss melis

Slik gjør du:

  • Kutt smør i terninger og la det bli mykt.
  • Ha hvetemel, sukker, salt, kardemomme, melk og bakepulver i en bakebolle, og smuldre i gjæren.
  • Elt deigen godt for hånd, eller med en kjøkkenmaskin i ca. 15 minutter.
  • Tilsett smørterninger og elt deigen videre i ca. 10 minutter, til deigen blir myk og elastisk. Ta gjerne "glutentesten" mot slutten av eltingen. Strekk i deigen - føles den kort, bør den eltes litt til. Er den elastisk og smidig er den klar for heving.
  • Dekk til deigen og la heve i ca. 45 minutter til dobbel størrelse.
  • Ha deigen over på en melet overflate, del den i 12 like store emner og trill boller. La bollene etterheves på et lunt sted.
Fastelavnsboller Matprat Oppskrift Alti Pensle

  • Pensle bollene med sammenpisket egg og stek dem midt i ovnen på 200 °C i 10-15 minutter. Avkjøl bollene på rist.
  • Visp fløten til krem. Den skal være litt fast, men ikke kornet.
  • Skjær toppen av bollene og legg på krem og syltetøy. Legg på lokket og dryss over et tynt lag med melis.

Nyt de luftige og smakfulle fastelavnsbollene med en kopp kaffe eller te! Perfekt å dele med familie og venner.

Foto og oppskrift er hentet fra Matprat.no.