Da Tove Jacobsen fortalte ektemannen Stig Fjetland om gründerideen sin, fikk hun seg en stor overraskelse.
— Jeg hadde tygget på ideen en liten stund, men sa ingenting til Stig. Det jeg ikke visste var at han også hadde tenkt på det samme. Skulle tro han var inne i hodet mitt, sier eier og butikksjef hos Mood AS på Alti Tasta, Tove Jacobsen.

Merkeklær til en god pris

Etter å ha jobbet i flere klesbutikker valgte Tove starte egen butikk i 2016. Ideen var å lage en klesbutikk for damer som hadde et godt utvalg av merker, men som ikke var for dyrt. De kjøpte derfor inn merker som Vila, Freequent, Alexander, My Essential Wardrobe, Floyd, Rosenvinge med mer.
— Det var litt Pippi, men jeg lander som regel alltid på beina, sier Tove og ler.

Humøret var ideen bak navnet

 Navnet var noe av det viktigste, men også vanskeligste med hele konseptet, ifølge Tove.
— Du handler ut i fra humøret, om det er godt eller dårlig. Jeg er ganske livlig av meg. Dermed kjentes navnet passende, sier Tove.

Samtaler rundt middagsbordet

De siste årene har butikken blitt en livsstil for familien. Til og med rundt middagsbordet kan det oppstå diskusjoner mellom Tove, ektemannen og barna. Et av temaene som nettopp ble diskutert var hvor store butikklokaler IKEA har på Forus.
— Det blir fort noen morsomme diskusjoner rundt middagsbordet, forteller Tove og ler, før hun fortsetter:
— Alle er engasjerte på sin måte. Datteren min, Tiril, jobber i butikken ved behov. Hun synes det er spesielt kjekt å være med å velge varer som vi skal ta inn i butikken.

Altitasta Mood Bilde I Tekst 2

Etter å ha jobbet i flere klesbutikker valgte Tove starte egen butikk i 2016. Foto: Privat

Investering på spill

Å drive butikk var mer arbeid enn Tove hadde sett for seg. Korona-året 2020 var spesielt tøft for klesbransjen, ettersom de fleste var på hjemmekontor og ikke på sosiale arrangementer. Det ble også oppfordret til mindre fysisk handel og kontakt.
— Å drive selvstendig butikk gjør man med hud og hår. Det er investeringer på spill, så det er ikke bare noe man skyver ut vinduet, sier Tove og fortsetter:
— Jeg hadde aldri klart det uten Stig. Han er en kjempe pådriver. Han er min vaktmester, psykolog og EDB-sjef.

Altitasta Mood 1280 X 600 2

Tove er glad i den gode samtalen med kundene Det betyr mye for henne.