Dun er en naturlig råvare med lang levetid. Med litt hjelp kan dunen varme på nytt. Selve Redown-konseptet er en bærekraftig prosess som betyr å bruke ressursene på nytt, og så lenge som mulig, og det er en del av en sirkulær økonomi. Redown er også navnet på våre resirkulerte dunprodukter – nettopp fordi det er dun som brukes igjen.
Slik fungerer Redown
Gjennom tekstilretur-samarbeidet Kid har med UFF, samler vi inn brukte interiørtekstiler, dyner og puter. Tekstilene kan leveres i Kid-butikker, og i UFF-containere, over hele Norge.
Etter innsamling sendes alle tekstiler til sortering, hvor dun- og fjærprodukter tas ut, og sorteres etter dunkvalitet. Vi sikrer at alle dun- og fjærprodukter levert inn hos oss kan ende som Redown.
Når dyner og puter er sortert, åpnes de opp, og dun/fjær klargjøres til et nytt liv og blandes til ønsket miks. All dun og fjær blir vasket med varmt kildevann, og sterilisert ved 135°C. Nå er dunblandingen renere enn ny, og går gjennom en omfattende kvalitetskontroll. All produksjon av dun blir testet for blant annet renhet, spenst og riktig blanding i henhold til International Down and Feather Laboratory and Institute (IDFL) sin standard. Deretter er dunen klar til å fylle en ny dyne eller pute.
Redown-produktene hos Kid består av 70% dun og 30% fjær og er en helårs dundyne.
Visste du at
- Hele prosessen med Redown er sertifisert i henhold til Global Recycled Standard, som sikrer bruken av resirkulerte materialer og sporbarhet i hele verdikjeden.
- Produksjonen foregår i henhold til Sustainable Textile Production til Øko-tex (STeP by Oeko-Tex).
- Det benyttes fornybar energi i produksjonen. Per i dag brukes 30% fornybar energi, med målsetning om 70% i 2019 og videre opp til 100%.
- Redown-produktene består av en miks av ande- og gåsedun
- Dun og fjær som ikke kan benyttes til nye produkter, blir brukt som gjødsel i økologisk landbruk.
- De gamle dyne- og putetrekkene blir til isolasjonsmateriale.
Informasjonen er hentet fra Kid Interiør sine hjemmesider