Enten du planlegger en stor festlig sammenkomst eller en mer intim feiring, er det å sette et vakkert bord og servere deilige kaker en flott måte å markere anledningen på. Her er noen tips til borddekking og oppskrifter på klassiske 17. mai-kaker som vil imponere gjestene dine.

Borddekking


1. Nasjonale farger
 Bruk rødt, hvitt og blått for å sette tonen for feiringen. Du kan legge en rød eller hvit duk på bordet og deretter legge til blå servietter eller dekorative elementer som flagg, bunadspynt eller små flagg i kake eller cupcake-topper for å fullføre utseendet.

2. personlig preg
Lag et personlig preg ved å legge en liten gave eller en håndskrevet lapp på tallerkenen til hver gjest.

3. Blomsterarrangementer
Friske blomster i nasjonale farger som roser, nelliker og blåklokker kan være en flott måte å pynte bordet på. Plasser dem i små vaser eller krukker og fordel dem jevnt rundt bordet. Bjørkeris på bordet skaper også den rette 17.mai følelsen og er et fint supplement til blomster i rødt, hvitt og blått.

Kakeoppskrifter

17. mai Brownies

Brownies er en favoritt hos mange! Sammen med friske bær er den uslåelig. Hvorfor ikke pynte den som et flagg til 17. mai?
Vil du gjøre det ekstra enkelt, benytt ferdig pose fra Møllerens, og vips så er den ferdig.

Les oppskrift fra Møllerens her

Maikaker Brownies

Norsk Kvikklunsjkake


Kvikk Lunsj-kake er en vakker sjokoladekake dekorert med Kvikk lunsj-staver, marengs, bær og hva enn du måtte ønske.
Bak Kvikk Lunsj-en skjuler det seg en sjokoladekake med deilig glasur mellom lagene. Kaken er perfekt til både 17. mai og andre festlige anledninger. Pynt med et bånd i fargene rødt, hvitt og blått for ekstra 17.mai følelse.

Les oppskrift fra godt.no her

Kvikklunsjkake (1)

Bløtkake

Ingen 17. mai uten bløtkake? Denne består av et lag jordbærkrem og et lag sjokoladekrem. Akkurat passe mektig, og så er den selvfølgelig toppet med bær pyntet i flaggets farger.

Les oppskrift fra godt.no her

Maikake Bløtkake

Enten du velger å feire med tradisjonelle retter eller ønsker å legge til din egen vri på feiringen, er 17. mai en flott tid til å samle kjære for å feire alt som er flott med Norge. Med disse borddekkingstipsene og kakeoppskriftene håper vi at du får en minneverdig og festlig feiring!