INGREDIENSER

8 PORSJONER

Tertebunn:

  • ½ stk vaniljestang
  • skall av ½ stk sitron
  • 160 g hvetemel
  • 60 g melis
  • 85 g smør
  • ½ stk egg

Fyll:

  • 1 stk egg
  • 1 dl melis
  • 1 dl kremfløte
  • 3 dl blåbær

Pynt:

  • 1 dl blåbær
  • 2 ss melis

Ingrediensene handler du hos oss.

SLIK GJØR DU

1. Lag tertebunn. Del vaniljestang i to på langs, og skrap ut frø med en liten spiss kniv. Riv skall av sitron (kun det gule). Ha vaniljefrø og sitronskall i en food-prosessor sammen med mel, melis og smør og kjør det raskt sammen. Tilsett egg og kjør til deigen er passe samlet. Hell deigen over på kjøkkenbenken og kna den godt sammen. Pakk den i plast og sett kaldt i minimum 20 minutter. 

2. Kjevle ut deigen mellom to bakepapirark til en leiv som er 2-3 mm tykk, ta bort bakepapiret og kle en paiform, 20 cm i diameter. Skjær vekk overflødig deig, prikk bunnen med en gaffel og sett formen kaldt i 10 minutter. Terten stekes på 180 °C til den har fått en gyllen og fin farge, ca. 12 minutter. Avkjøl. 

3. Pisk sammen egg, melis og fløte. Fordel blåbær utover tertebunnen, og hell eggeblandingen over blåbærene. 

4. Sett terten inn på nederste rille i stekeovn på 180 °C, og stek i 25-30 minutter. Avkjøl terten før du tar den ut av formen. 

Pynt eventuelt med noen friske blåbær og litt melisdryss før servering. Vaniljeis smaker også kjempegodt til!

Oppskrift og bilder fra Matprat.no
Foto Mari Svenningsen