INGREDIENSER

4 PORSJONER
  • 400 g kjøttdeig
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • ½ dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 4 skiver blåmuggost

Baconmarmelade:

  • ½ stk løk
  • ½ stk rød chili
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss olje til steking
  • 100 g bacon i terninger
  • ½ dl lønnesirup
  • ½ ss brunt sukker
  • ¼ ts sennepsfrø
  • 10 stk cherrytomat 250 gram
  • 1 ss akevitt (kan sløyfes)
  • 1 ss rødvinseddik

Tilbehør:

  • 4 stk hamburgerbrød
  • 1 pakke á feltsalat 65 gram

Ingrediensene til "pappaburgeren" får du hos oss.

SLIK GJØR DU

  1. Lag baconmarmelade først. Finhakk løk og chili, riv hvitløk. Fres det i en kjele med olje til løken er blank. Ta gjerne med en ekstra chili om du liker sterk mat.
  2. Tilsett bacon i små terninger, og la blandingen frese på middels varme til baconet får en fin gyllen farge og begynner å bli sprøtt, 6-8 minutter. Rør om av og til slik at det ikke svir seg.
  3. Ha lønnesirup, brunt sukker, sennepsfrø og cherrytomater delt i båter i kjelen, og kok på middels varme til blandingen tykner, 5-10 minutter. Smak til med akevitt, rødvinseddik, salt og pepper. Avkjøl marmeladen litt.
  4. Ha kjøttdeig, salt, pepper og vann i en bolle og rør deigen sammen. Ikke rør for lenge, deigen skal ikke bli seig.
  5. Del deigen i 4. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
  6. Stek burgere i en stekepanne med margarin eller olje. Bruk sterk varme og stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til det igjen pipler ut kjøttsaft. Da er burgerne medium stekt. Skru ned varmen og legg en skive blåmuggost på hver hamburger. Legg et lokk på stekepannen til osten har smeltet.
Pensle gjerne burgerne med litt olje og legg dem på grillen. Da får du en ekstra god smak på burgerne.
  1. Varm hamburgerbrød som anvist på pakken og vask salat.
  2. Fyll brødene med salat, burgere og topp med deilig baconmarmelade. Pynt gjerne med litt friske urter og et dryss kvernet pepper. 

Oppskrift og bilder er fra Matprat.no
Foto Synnøve Dreyer