INGREDIENSER

14 PORSJONER:

  • 150 g smør
  • 6 dl melk
  • 1 pk tørrgjær
  •  ss fiberhusk
  • 250 g Jyttemel
  • 500 g semper mix
  • 2 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 ts bakepulver

Fyll:

  • 1 boks pizzasaus (200 gram)
  • 1 pk (150 g) kokt skinke eller kalkunpålegg
  • 1 pk (0300 g ) revet hvitost
  • 1 ts pizzakrydder eventuelt oregano, paprikapulver og/eller hvitløkspulver.
  • 1 stk egg til pensling

Ingrediensene handler du i dagligvaren hos oss.
💚Takk for at du handler lokalt

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smør, ha i melk og varm blandingen opp til den er fingervarm (37 °C).
  2. Ha i gjær og fiberhusk, rør blandingen sammen og la det svelle i 5-10 minutter.
  3. Bland sammen mel, salt, sukker og bakepulver i bollen til en kjøkkenmaskin. Hell i væsken og elt deigen godt sammen. Du kan også elte deigen for hånd. Dekk bollen med plast og la den heve til dobbel størrelse.
  4. Kjevle deigen ut til et stort rektangel. Smør på et lag pizzasaus, dryss på revet ost og skinke skåret i terninger. Krydre med pizzakrydder eller annet krydder du liker godt.
    Varier gjerne fyllet med andre ting du liker å ha på pizza f. eks paprika i terninger, finhakket løk, stekt kjøttdeig, pepperoni m.m.
  5. Rull sammen deigen på samme måte som til en rullekake, og skjær 3 cm brede stykker av rullen. O
  6. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Trykk eventuelt snurrene litt ned, så de blir bredere og ikke så høye. Etterhev i ca. 20 minutter.

Forvarm stekeovn til 225 °C. Pensle snurrene med et sammenvispet egg. Stek dem midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl snurrene litt på rist før servering.

TIPS:

Snurrene kan godt fryses. Ta dem opp noen timer før de skal spises, og gi dem et lite opphold i varm stekeovn for å lune dem. Pizzasnurrene er utmerket piknik-mat. Ta dem med frosne. De tiner raskt, og kan varmes på bålet.
Oppskriften er fra Matprat.no
Foto: Sara Johannessen.