INGREDIENSER

4 PORSJONER

  • 500 g laksefilet
  • 1 ss olje til pensling
  • 4 stk store hvetetortilla , eventuelt fullkornstortilla

Glaze:

  • saft av 1 stk lime
  • 2 ss flytende honning
  • 1 ts salt
  • ½ ts grovkvernet pepper

Dressing:

  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss ekstra virgin olivenolje
  • saft av ½ stk lime
  • ¼ ts kajennepepper
  • ½ ts flaksalt

Salsa:

  • 1 stk gul paprika
  • 1 pakke cherrytomat (á 250 g)
  • 2 stk vårløk
  •  stk avokado
  • 3 ss finhakket frisk koriander

Ingrediensene handler du i dagligvaren hos oss.
💚Takk for at du handler lokalt.

SLIK GJØR DU

  1. Riv hvitløk til dressingen på et lite rivjern. Visp sammen revet hvitløk, olivenolje, limesaft og kajennepepper i en bolle. Smak til med salt.
  2. Rens paprika for stilk og frøkapsel. Del paprika i små terninger. Del cherrytomater i fire og hakk vårløk. Ha grønnsakene i bollen med dressingen.
  3. Del avokado i to. Fjern stein. Bruk en skje og ta kjøttet ut fra avokado skallet. Del avokado-kjøttet i mindre biter og ha det i bollen med resten av grønnsakene.
  4. Finhakk koriander, ha det i bollen og bland alt godt sammen.
  5. Pensle laksefilet med olje. Legg fisken med kjøttsiden ned på grillen i 3-4 minutter, snu fileten og grill videre på indirekte varme i ca. 10 minutter.
  6. Pisk sammen ingrediensene til glazen. Pensle fisken med glaze mot slutten av grilltiden, gjenta gjerne penslingen flere ganger. 
  7. Bruk en rund utstikker (10-12 cm i diameter) eller et stort glass og stikk eller skjær ut 2 små maistortilla per tortillalefse. Varm gjerne tortillalefsene raskt på grillen før servering.
Lag tortillachips av tortillalefserestene. Klipp dem i små trekanter. Ha i en bolle sammen med olje, salt og paprikapulver. Stek nederst i ovn på 160 °C i 10 min. Avkjøl.

Anrett tortillalefser med frisk salsa og grillet laks, server gjerne med noen grillede lime og pynt med frisk koriander.

Oppskriften er hentet fra Matprat.no 
Foto: Mari Svenninngsen