INGREDIENSER
4 PORSJONER
- 500 g laksefilet
- 1 ss olje til pensling
- 4 stk store hvetetortilla , eventuelt fullkornstortilla
Glaze:
- saft av 1 stk lime
- 2 ss flytende honning
- 1 ts salt
- ½ ts grovkvernet pepper
Dressing:
- 1 båt hvitløk
- 1 ss ekstra virgin olivenolje
- saft av ½ stk lime
- ¼ ts kajennepepper
- ½ ts flaksalt
Salsa:
- 1 stk gul paprika
- 1 pakke cherrytomat (á 250 g)
- 2 stk vårløk
- 1½ stk avokado
- 3 ss finhakket frisk koriander
Ingrediensene handler du i dagligvaren hos oss.
💚Takk for at du handler lokalt.
SLIK GJØR DU
- Riv hvitløk til dressingen på et lite rivjern. Visp sammen revet hvitløk, olivenolje, limesaft og kajennepepper i en bolle. Smak til med salt.
- Rens paprika for stilk og frøkapsel. Del paprika i små terninger. Del cherrytomater i fire og hakk vårløk. Ha grønnsakene i bollen med dressingen.
- Del avokado i to. Fjern stein. Bruk en skje og ta kjøttet ut fra avokado skallet. Del avokado-kjøttet i mindre biter og ha det i bollen med resten av grønnsakene.
- Finhakk koriander, ha det i bollen og bland alt godt sammen.
- Pensle laksefilet med olje. Legg fisken med kjøttsiden ned på grillen i 3-4 minutter, snu fileten og grill videre på indirekte varme i ca. 10 minutter.
- Pisk sammen ingrediensene til glazen. Pensle fisken med glaze mot slutten av grilltiden, gjenta gjerne penslingen flere ganger.
- Bruk en rund utstikker (10-12 cm i diameter) eller et stort glass og stikk eller skjær ut 2 små maistortilla per tortillalefse. Varm gjerne tortillalefsene raskt på grillen før servering.
Lag tortillachips av tortillalefserestene. Klipp dem i små trekanter. Ha i en bolle sammen med olje, salt og paprikapulver. Stek nederst i ovn på 160 °C i 10 min. Avkjøl.
Anrett tortillalefser med frisk salsa og grillet laks, server gjerne med noen grillede lime og pynt med frisk koriander.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Foto: Mari Svenninngsen