Spooky Halloween dessert

Oreo trifle med bringebær og nutella.

Ingredienser

• 2 pk Oreokjeks (gjerne 1 pk klassisk og 1 pk med brownie smak) • 480 ml kremfløte • 4 - 6 ss melis • 4 ss Nutella • 250 - 300 gr friske bringebær

Image13

Pynt

• Kokesjokolade eller sjokoladesaus. • Store eller små edderkopper i plast.

TIPS

- Trifle kan serveres i stor dessertskål (ca. 15 dl.), 5 - 6 medium dessertglass (ca. 3 dl.) eller 10 - 12 porsjonsglass (ca. 1,4 dl.) - Ikke bruk frosne bær da de kan gjøre kremen vassen . - Desserten kan lages dagen i forveien og er holdbar i kjøleskapet opp til 3 dager . - Oppskriften kan lett halveres eller dobles. - Pynt og dekorasjoner til et skikkelig halloweenparty finner du på senteret.

Slik gjør du:

1. Vask bringebærene og legg på papirhåndkle til tørk. 2. Knus kjeksene til fine smuler eller små biter, bruk foodprossesor eller plastpose og kjevle. 3. Pisk fløte og melis til myk krem. Del kremen likt i to separate boller. 4. Tilsett ca. 200 - 250 gr. bringebær i den ene bollen og pisk lett til bringebærkrem. 5. Tilsett nutella i den andre bollen og bland godt. (Pass på å ikke piske for lenge da kremen lett kan skille seg.) 6. Legg kjeksen og kremene lagvis i en stor dessertskål eller små dessertglass som foreslått eller etter eget ønske: oreokjeks + bringebærkrem + nutellakrem + friske bringebær (Repeter lagene en gang til hvis høyden på skålen/ glasset tillater det.) 7. Bruk sjokoladesaus rett fra flaske eller plastpose fylt med kokesjokolade smeltet over vannbad eller i mikrobølgeovn til å lage en spiral eller ringer på toppen av desserten. Dra lett fra midten til kantene med grillpinne eller kniven til du får fint spindelvevmønster. 8. Sett trifle kaken i kjøleskap minst 2-3 timer, pynt gjerne med edderkopper rett før servering.

Toppbanner Halloween Triffle

Original oppskrift fra @happyfoodstube,
tilpasset og laget av Bakestudio "Sweet Design"