Dette trenger du for å lage hjertepannekaker:

Kjøp ferdig pannekakerøre eller lag den selv etter denne oppskriften:

  • Hjerteform (eks. pepperkakeform)
  • 4 egg
  • 3 dl hvetemel eller 50/50 siktet og sammalt hvetemel
  • ½ salt
  • 5 dl melk

Slik gjør du:

  1. Bland mel og salt. Tilsett halvparten av melken. Visp sammen til en klumpfri rør. Tilsett resten av melken. Visp inn egg. La pannekakerøren svelle i ca ½ time.
  2. Smelt margarin i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre i hjerteformen. Ta av hjerteformen og snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.
  3. Når pannekaken er stekt på begge sider kan du legge de i en ildfast form med lokk. Da holder pannekakene på varmen slik at alle kan spise sammen.

Server med syltetøy, rømme og bacon om det er middag eller med is om det skal være til dessert.

Kos deg sammen med familien, vennegjengen eller kjæresten.

Oppskriften er hentet fra matprat.no (https://www.matprat.no/oppskrifter/familien/pannekaker/)