INGREDIENSER

4 PORSJONER 
  • 800 g seifilet
  • 2 ss hvetemel
  • ¼ ts paprikapulver
  • ¼ ts tørket timian
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts kvernet pepper
  • 4 ss maisolje

Squashsalat:

  • ½ stk grønn squash
  • 1 ss hvitvinseddik
  • ½ ts sukker

Chilimajones:

  • 2 ss majones
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 4 stk hamburgerbrød
  • ½ stk ruccula
  • ½ stk rødløk

Ingrediensene handler du inn i dagligvaren hos oss.

SLIK GJØR DU

  1. Skjær seifilet i passe store porsjonsstykker.
  2. Bland mel, paprikapulver, timian, salt og pepper, og vend fiskestykkene i melblandingen.
  3. Varm olje i en vid stekepanne og stek fisken på middels varme i 3-4 minutter på hver side til den er gyllen og gjennomstekt. Hold den varm i ovnen på 100 °C.
  4. Bruk ostehøvel og skjær squash i tynne strimler på langs. Ha det i en bolle og bland med eddik og sukker. Smak til med salt og pepper.
  5. Bland majones og srirascha til en chilimajones.
  6. Varm burgerbrødene.
  7. Vend squashskivene i væsken som har dannet seg i bollen. 
  8. Smør litt chilimajones på bunnen av burgerbrødene. Fordel ruccula oppå og legg et stykke stekt fisk på hvert burgerbrød. Legg løkskiver og litt squashsalat på fisken og plasser den andre halvdelen av burgerbrødet øverst.

Oppskrift og foto fra Matprat.no