Det finnes mange ulike måter å lage en sunn og spennende matpakke på. Det trenger heller ikke å ta så lang tid å lage matpakke.
Ni små grep til matpakken
- Kutt opp grønnsaker og frukt til å ha med i matboksen. Prøv f.eks. agurk, paprika, gulrot, salat, epler, nektarin eller bær.
- Grove kornprodukter holder deg mett lenger. Velg derfor grove brødskiver, rundstykker, chapati, pitabrød, knekkebrød eller liknende.
- Det er mye bra pålegg å velge mellom, f.eks. fisk, vegetariske alternativer som hummus og bønnepostei, magert kjøttpålegg som kylling og kalkun, ost eller egg. Se etter Nøkkelhullet. Frukt og grønt er også godt som pålegg.
- Problemer med klissete pålegg? Bruk gjerne sandwich, pita eller lefser.
- Lag en salat, gjerne dagen før og ta med i en boks.
- Rester fra middagen kan være skolemat dagen etter.
- Husk å drikke! Lettmelk, lettmelk tilsatt vitamin D og skummet melk er godt følge til matpakken.
- Lyst på kaldt vann? Fyll opp en flaske med 1/3 vann, frys ned og hell på mer vann neste morgen.
- Dårlig tid om morgenen? Lag matpakken kvelden før, og sett den i kjøleskapet til dagen etter.
Sultne barn kan ha vanskelig for å konsentrere seg. Skolemåltidet er derfor viktig for både trivsel, helse og godt skolemiljø.
For flere tipse se helsenorge.no