Ingrediensene kjøper du i dagligvaren hos Alti:

  • 4 dl hvetemel
  • 5 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kardemomme
  • 4 dl melk
  • 5 stk egg
  • 100 g smeltet smør
1 porsjon gir ca. 10 vafler.
Slik gjør du:
  1. Ha alt det tørre i en bolle og spe med litt av melken om gangen. Rør godt mellom hver gang for å få en glatt røre uten melklumper.
  2. Rør inn eggene og tilsett smeltet smør. La røren svelle i 1/2 time. Juster røren med litt vann eller melk om den er for tykk.
  3. Stek vaflene og server dem gjerne varme.

Serveres med syltetøy, rømme, sukker, smør og/eller brunost. 

Hva med en liten vri? Lag en vaffelkake

Vafler kan også serveres som en kake med krem og syltetøy mellom lagene.

Legg avkjølte vaffelplater, syltetøy og krem lagvis. Pynt med litt krem og noen hele bær på toppen. Topp gjerne med litt revet sjokolade.

Oppskrift og foto er fra Matprat 

Foto: Sara Johannessen