SLIK GJØR DU
- Bland mel, sukker, salt og tørrgjær i en bakebolle.
- Tilsett vann og elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin med eltekrok.
- Tilsett romtemperert smør når deigen er nesten ferdig og elt den videre til du har fått en fin, jevn og smidig deig.
- Dekk bakebollen med et klede, og la den stå til heving på et lunt sted i ca. en time.
- Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i to og kjevle deigemnene til 2 cm tykke leiver.
- Stikk ut hjerter med en pepperkakeform og legg dem på stekebrett med bakepapir. Etterhev hjertene i ca. 15 minutter før steking.
- Pensle hjertene med vann og stek dem midt i ovnen ved 220 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.
TIPS: Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no. Besøk MatPrat for flere smakfulle oppskrifter