SLIK GJØR DU

  1. Bland mel, sukker, salt og tørrgjær i en bakebolle. 
  2. Tilsett vann og elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin med eltekrok.
  3. Tilsett romtemperert smør når deigen er nesten ferdig og elt den videre til du har fått en fin, jevn og smidig deig.
  4. Dekk bakebollen med et klede, og la den stå til heving på et lunt sted i ca. en time.
  5. Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i to og kjevle deigemnene til 2 cm tykke leiver.
  6. Stikk ut hjerter med en pepperkakeform og legg dem på stekebrett med bakepapir. Etterhev hjertene i ca. 15 minutter før steking. 
  7. Pensle hjertene med vann og stek dem midt i ovnen ved 220 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.

TIPS: Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Oppskriften er hentet fra Matprat.no. Besøk MatPrat for flere smakfulle oppskrifter