Ingredienser
-
6 stk romtempererte eggehviter
-
1 ts eddik
-
250 g sukker
-
1 ss maizena
-
3 ss kakao
-
50 g smeltet kokesjokolade
-
1 ts vaniljesukker
Fyll
-
3 dl TINE Kremfløte
-
150 g kokesjokolade
-
5 dl Piano® Original Vaniljekrem
Topping
-
100 g friske bringebær
-
2 ss revet hvit sjokolade (kan sløyfes)
Slik gjør du det
-
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp to sirkler på ca. 20 cm på bakepapiret.
-
Visp eggehvite til hardt skum i en helt ren bolle. Bland sammen eddik, sukker maisenna og vaniljesukker, og visp inn i marengsen til den er blank, smidig og fast. Sikt inn kakao og vend forsiktig inn i marengsen, slik at den blir marmorert.
-
Fordel marengsen jevnt i sirklene på bakepapiret og ha over litt smeltet sjokolade.
-
Sett inn kakene på nederste rille i ovnen, senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og stek bunnene i 60-70 minutter. Avkjøle på rist.
-
Varm opp kremfløte til det begynner å ryke, ca. 60 °C. Tilsett grovhakket kokesjokolade og rør til sjokoladen er smeltet. Avkjøl i minst to timer.
-
Pisk sjokoladekremen stiv og vend forsiktig inn vaniljekrem.
Tips
I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.
-
Fordel 2/3 av sjokoladekremen på den ene bunnen, og legg den andre oppå. Topp kaken med resten av kremen og pynt med friske bringebær og revet hvit sjokolade.
-
Fordel 2/3 av sjokoladekremen på den ene bunnen, og legg den andre oppå. Topp kaken med resten av kremen og pynt med friske bringebær og revet hvit sjokolade.
Oppskrift og bilder er i fra Tine.no