Flyttingen av Nille var egentlig første trinn i hele prosjektet, en flytting som har vært en stor suksess for butikken. Optiker Ivar Øverlie AS flytter inn i nye lokaler, og Johansen Conditori dobler antall sitteplasser. Det lages et torg i nærheten av serveringsstedet, der folk kan slappe av og aktiviteter arrangeres.

The LOOX er en ny kjede som også skal inn i senteret. Bak denne står også en lokal gründer; Tor Rune Halset.

Eiendomssjef Bergsvein Brøske forteller at det er innledet samarbeid med interiørarkitekt Liv Anne Øveraas, og han berømmer både eiere og leietakere for det han opplever som en imponerende vilje til å satse. «Her har vi eiere som vil utvikle senteret på en best mulig måte, og leietakere som ser ombyggingen som en mulighet for å satse enda større. Denne satsinga koster, men så har vi også stor tro på at det skal gå bra,» sier Brøske.

«Kundene kommer til å merke store endringer i senteret utover året,» sier Lars Ove Løseth, administrerende direktør i Alti Forvaltning AS. «Det blir glassfasader og runde, mer moderne hjørner, bedre fellesareal og smalere «gater» mellom butikkene. Vi benytter oss i størst mulig grad av lokale firma og fagfolk i dette prosjektet, så det vil også dryppe en del på andre bransjer her i området også når vi nå tar et skippertak for Alti Surnadal. Det er selvsagt viktig for oss at vi har et fint senter med god bransjemiks her vi har hovedkontoret vårt,» avslutter Løseth.

Kontakt:
Eiendomssjef Bergsvein Brøske
Senterleder Lorentz Sæter