Byporten er et spennende kjøpesenter ved porten til Mo sentrum. Det er regionens store kjøpesenter med 12.000 kvadratmeter, bestående hovedsakelig av store butikkenheter.
Byporten ligger ved en av Nord-Norges mest trafikkerte veistrekninger, E6.

Kjøpesenteret huser 14 butikker og en omsetning for 2023 er NOK 300 mill.

Byporten ble bygd i 2010, har en god leietakermiks og det store gratisparkeringsarealet rundt gir kjøpesenterets kunder en enklere handel.

Senteret eies av HHO Gruppen, som også er engasjert i annen type eiendom i Mo i Rana. 

«Vi er godt fornøyde med å gå inn i et samarbeid med Alti, og sammen med dem skal vi løfte Byporten videre,» sier Freddy Olsen i HHO-Gruppen.

Adm. dir. Lars Ove Løseth i Alti Forvaltning AS uttaler at «Kjøpesenteret i Mo i Rana er et moderne og veldrevet kjøpesenter, som passer godt inn i vår portefølje. Vi ser frem til å komme i gang med arbeidet for å utvikle senteret videre sammen med de lokale eierne.»

 

FAKTA

HHO gruppen / Byporten

HHO gruppen er en av Nord-Norges største eiendomsselskap, med base i Mo i Rana. Konsernet er involvert i eiendomsutvikling på Helgeland og i Hemavan (Sverige). I dag har konsernet en samlet bygningsmasse på 80.000 kvm og en større tomtebank innen næring, bolig og fritidsboliger.

Alti Forvaltning AS

Alti Forvaltning AS er engasjert i kjøpesentre og annen eiendom over hele landet, fra Tromsø i nord til Mandal i sør. Hovedkontoret ligger i Surnadal på Nordmøre, og har avdelinger i Arendal, Mandal, Trondheim og Oslo. Med denne avtalen er selskapet engasjert i 46 kjøpesentre.

Freddy Olsen

Freddy Olsen, daglig leder HHO-Gruppen

Lars Ove Løseth Foto Krafftwork

Lars Ove Løseth, adm. dir. Alti Forvaltning AS (foto: Krafftwork)