PRESSEMELDING 20. MARS 2023

Eikunda Eiendom AS eies av Coop Økonom, som nå selger 50 % av aksjene til LL Sørco AS. LL Sørco AS eies 50% LL Kjøpesenter AS i Surnadal, og 50 % Sørco Kjøpesenter AS i Arendal. Overtakelsesdato er 31. mars 2023.


Senteret ligger sentralt i Egersund, huser 22 butikker, og disse omsatte for 393 mill. samlet i 2022. Senteret har en sterk posisjon som det lokale handelsstedet i kommunen, med utviklingsmuligheter for å bygge videre på en allerede god butikkmiks.
Ståle Sørbøe, styreleder i LL Sørco AS, uttaler; – Senteret i Egersund passer godt inn i Alti sin portefølje og er et veldrevet senter som har vist fin utvikling de senere år. Vi gleder oss til å komme i gang med videre utvikling av senteret, og samarbeidet med Coop Økonom som en solid lokal medeier.
Marianne Wiig, adm. dir. i COOP Økonom, sier – Vi er glade for å få en så profesjonell og fremoverlent partner med oss i den videre utviklingen av kjøpesenter vårt i Egersund.

FAKTA

Coop Økonom SA
Coop Norge eies av en rekke samvirkelag, blant de 10 største finner du Coop Økonom som driver 38 butikker og varehus i tre regioner, Nord-Jæren, Ryfylke og Dalane. Konsernet eier og driver butikker innenfor kjedekonseptene Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Marked, Obs Bygg og Coop Byggmix. Coop Økonom har ca. 850 ansatte og omsetter for ca. 2,3 mrd. NOK.

LL Sørco AS
LL Sørco AS eies 50% LL Kjøpesenter AS i Surnadal, og 50 % Sørco Kjøpesenter AS i Arendal. Selskapet sin virksomhet er investering i kjøpesentereiendom og har fra før en portefølje på 5 kjøpesentre på Sørlandet som alle forvaltes av Alti Forvaltning AS.

Alti Forvaltning AS
Alti Forvaltning AS er engasjert i kjøpesentre og annen eiendom over hele landet, fra Tromsø i nord til Mandal i sør. Hovedkontoret ligger i Surnadal på Nordmøre, og har avdelinger i Arendal, Mandal, Trondheim, Oslo og Ålesund.
Med engasjementet i Egersund er selskapet engasjert i 39 kjøpesentre.