Herbarium ligger sentralt i Stavangers rådhuskvartal og er det største byutviklingsprosjektet i Stavanger sentrum på 50 år, og eies i dag av SVG Property. Prosjektet er tegnet av Snøhetta, og har vært med på å videreutvikle Stavanger sentrum som en attraktiv destinasjon innen shopping og kontor. Byparken på taket av Herbarium er et av byens flotteste oppholdsrom, og er åpent for hele byens befolkning.Herbarium åpnet dørene i oktober 2019, og da hadde det allerede vært en lang kjøpesenterhistorie på samme tomta i generasjoner. På tomten til gamle Straensenteret har tidligere eier Øgreid bygd et attraktivt kjøpesenter- og kontorbygg. Det er god parkeringsdekning i 2. etasje, og tilknytning til offentlig parkeringsanlegg med direkte adkomst til både butikker og kontorer.

Kjøpesenterdelen av eiendommen huser ca. 20 butikker, som i 2022 omsatte for over NOK 320 mill.

Adm. dir. Lars Ove Løseth i Alti Forvaltning AS uttaler at «Herbarium er et spennende bysenter som passer godt inn i vår portefølje. Vi har allerede Arkaden Senter i Stavanger til forvaltning, samt flere andre sentre i regionen. Vi ser frem til å komme i gang med arbeidet og sammen med eierne sørge for kontinuerlig utvikling av Herbarium.»

«Herbarium er et flott bygg og senter i kjernen av Stavanger sentrum. Vi ser frem til samarbeidet med Alti, som med deres erfaring og brede kompetanse innen drift og forvaltning av kjøpesentre vil hjelpe oss med å utvikle Herbarium til et enda bedre og mer attraktivt bysenter for våre leietakere og deres kunder.» sier Truls Kolsrud Engene, daglig leder i SVG Property.

FAKTA

SVG Property AS

Eiendomsaktør i Stavanger med flere meget attraktive kontor- og handelseiendommer i Stavanger sentrum og Hinna Park. Eiendomsporteføljen i dag er på ca. 115,000 kvm. og ca. 75,000 kvm. i utviklingspotensial, med planlagte nybygg/prosjekter i Stavanger sentrum og i Hinna Park.

SVG Property har en vekststrategi og ambisjon om å bli den ledende eiendomsaktøren innen kontormarkedet i Stavanger. De største eierne er Oslo Pensjonsforsikring (OPF), Camar Eiendom, Entra, Pensjonskassen for Helseforetakene i Hovedstadsområdet (PKH), KM (Klaveness Marine) Real Estate og REQ Alternative Investments.

Alti Forvaltning AS

Alti Forvaltning AS er engasjert i kjøpesentre og annen eiendom over hele landet, fra Tromsø i nord til Mandal i sør. Hovedkontoret ligger i Surnadal på Nordmøre, og har avdelinger i Arendal, Mandal, Trondheim, Oslo og Ålesund. Med denne avtalen er selskapet engasjert i 43 kjøpesentre.

Herbarium, Stavanger