Møteplassen i sentrum av Sandnessjøen

Skansen er et trivelig kjøpesenter midt i sentrum av Sandnessjøen. Det nye kjøpesenteret åpnet dørene i september 2016, og det har siden den gang blitt en veldig populær møteplass i byen.

Sandnessjøen er et regionsenter for kommunene på ytre Helgeland og senteret ligger i umiddelbar nærhet til kai, hotell, kulturhus, badeland og sykehus. Turisttrafikken i området er også stor, og det er tilrettelagt med både offentlige og private parkeringsplasser.

De 22 butikkene i senteret omsatte samlet for NOK 258 mill. i 2023. Amfi Skansen har en variert butikkmiks innen de fleste bransjer, og blant butikkene finnes bl.a. Sport 1, Cubus, Vinmonopolet, Normal, Vitusapotek Idun, Kaffekverna og Bunnpris.

AS Skansen er et heleid datterselskap av Helgelandsgruppen AS, og hovedeier er holding- og eiendomsselskapet Sørra Eiendom AS. Sørra Eiendom eier flere ulike eiendommer og næringseiendommer i Sandnessjøen.

Kjøpesentereiere med et stort hjerte for byen

«Vi har hatt et mangeårig godt og nyttig samspill med Thon Amfi, og har sammen lyktes med å etablere et attraktivt kjøpesenter i sentrum av Sandnessjøen. Jeg tror dette blir veldig bra også i tiden framover, og vi er godt tilfredse med å ha inngått samarbeidsavtale med Alti Forvaltning. Vi ser fram til å samarbeide med Alti om ytterligere utvikling i byen med flere attraktive butikker og aktiviteter i årene som kommer», sier Steinar Folgerø på vegne av eierskapet og kjøpesenteret AS Skansen.

Adm. dir. Lars Ove Løseth i Alti Forvaltning AS uttaler at «Kjøpesenteret i Sandnessjøen er et godt forankret lokalsenter, med eiere som har et stort hjerte for byen. Og nettopp kombinasjonen av eierskapet, markedspotensialet og et allerede veldrevet senter, gjør at vi synes dette er en spennende reise å bli med på.»

 

Foto: Lars Ove Løseth i Alti og Steinar Folgerø i AS Skansen signerer avtale om forvaltningssamarbeid.

FAKTA

Helgelandsgruppen AS og AS Skansen
Helgelandsgruppen eies av konsernet Sørra Eiendom AS og Mathisen Eiendommer AS med henholdsvis 85 % og 15 % eierandel. AS Skansen er heleid datterselskap av Helgelandsgruppen, og kjøpesentereiendommen er lokalisert i Sandnessjøen sentrum. Styret i AS Skansen består av styreleder Kalle Tysnes, styremedlem Torbjørn Folgerø og styremedlem/daglig leder Steinar Folgerø.

Alti Forvaltning AS
Alti Forvaltning AS er engasjert i kjøpesentre og annen eiendom over hele landet, fra Tromsø i nord til Mandal i sør. Hovedkontoret ligger i Surnadal på Nordmøre, og har avdelinger i Arendal, Mandal, Trondheim og Oslo. Med denne avtalen er selskapet engasjert i 47 kjøpesentre.