Amfi Valdres ligger på Leira, fire kilometer fra regionsenteret Fagernes. Valdres er Norges største hytteregion med over 18 000 hytter, og hyttemarkedet er en stor og viktig målgruppe for senteret, i tillegg til lokalmarkedet.

Senteret har vært oppgradert flere ganger, og det er nå det største senteret i Valdres omsetningsmessig. Total årsomsetning for senteret var 318 mill. i 2023, fordelt på 15 leietakere.

I tillegg kommer Europris og Clas Ohlson som leier egne bygg ved siden av senteret.

Det er gode parkeringsmuligheter for privatbil med ladestasjon ved senteret.

Daglig leder Bård Slette i Valdres Storsenter AS, uttaler at Amfi Valdres har pusset opp senteret og reinvestert i bygget med 30 millioner over flere år. Siste oppgradering ble utført i slutten av 2023 og utover i 2024.

«Olav Thon/Amfi har i prinsippet vært vår forvalter siden 2001. Amfi Valdres har hatt et godt og nært samarbeid med Thon/Amfi i alle disse årene», sier Bård Slette.

Eier ønsker nå å inngå et forvaltningssamarbeid med Alti Forvaltning AS, som kanskje vil se på senteret med «nye øyne». Valget om endringer har pågått over noe tid.

Adm. dir. Lars Ove Løseth i Alti Forvaltning AS sier at «Kjøpesenteret i Valdres er et senter med mange gode kvaliteter i et spennende markedsområde. Vi ser frem til å ta fatt på forvaltningsoppdraget for Valdres Storsenter AS, og å sammen med eierne utvikle senteret videre.»

Amfivaldres Hoest (2)

Amfi Valdres

Lars Ove Loeseth Kopi

Lars Ove Løseth (Foto: Kraftwork)