Hun var på full fart mot utdannelse som vernepleier, men så dukket det opp en jobb i Sport Outlet. Noen blunk senere er hun butikksjef, med lange dager og mye ansvar. – Men jeg stortrives, smiler hun.

Hun smiler nesten alltid, Veronica Resell. I alle fall hvis du møter henne på jobb. Taper hun i kortspill, er det imidlertid en helt annen sak. 22-åringen fra Sunndalsøra skulle egentlig bli vernepleier, og var godt i gang med utdanning i Molde. – Men så ble jeg litt lei av dagpendlinga, og fant ut jeg skulle ta en liten pause. Jeg tenkte jeg kunne fullføre resten av studiet desentralisert eller noe slik, forklarer hun. For hun trivdes i rollen som vernepleier, så det var ikke ønske om en annen jobb som styrte henne vekk fra studiene. Men så dukket det opp en jobbmulighet. 

– Jeg søkte på en 80 % stilling som medarbeider på Sport Outlet. Den jobben fikk jeg og etter å ha jobbet der en stund ble jeg spurt om jeg ville ta over som butikksjef. Jeg sier sjelden nei til en utfordring, så da tok jeg jobben. Og nå trives jeg stort.

 

 

 

Kilde: Aura Avis 18. mars 2021, Eva Gikling

Varierte oppgaver og mye læring

En av årsakene til at hun trives, er de varierte oppgavene som følger med å drive butikk. For det er ikke bare å stå bak kassa og hjelpe kunder.

– Ingen dager her er like. Det er kjempemye å gjøre og jeg har hele tiden tusen baller i lufta. Men det passer meg, for jeg er avhengig av variasjon, smiler hun. Idet vi er innom, er det sesongbytte som står på programmet. Gradvis skal vintersortimentet ut, mens vår og sommerproduktene skal ta over butikken. Med en så stor butikk og så varierte produkter som Sport Outlet har, er det ikke gjort i en håndvending. Og med nordmørsk værbruk, må det skje som en glidende overgang, ikke et plutselig bytte. For hvem vet vel når man kan pakke bort vintergarderoben?

– Under sesongbytte er det mer enn nok å gjøre. Det er litt kaotisk, med mye varer som skal inn og ut. Nå har vi begynt, for vi vet for eksempel at vi ikke selger de tyngste dunjakkene når på slutten av vinteren, forklarer Veronica. En annen ting som gjør at hun trives, er muligheten til å hele tiden lære nye ting.

– Noe av det kjekkeste her, er jo den bratte læringskurven. Jeg elsker å bli kastet ut i ting, måtte prøve og feile og se at noen ting funker, andre ikke. Det er en utrolig god følelse når noe lykkes og du vet at det er noe du har funnet ut av selv. 

En annen ting er at hun har et sterkt konkurranseinstinkt. – Jeg elsker at det er så mange tall jeg kan fordype meg i og sammenligne, som hvor mange paller vi har pakket ut på en dag. Det er egentlig en positiv ting at jeg har dette instinktet, men ikke hvis du skal spille brettspill med meg, ler hun.